Pasta med ajvar- och kotlettsås
4 portioner
- 500 gr skinkstek (benfri kotlett)
- 150 gr ajvar
- 5 dl grädde
- 1 msk fond (vi använde Bong Schalottenlök, men funkar med köttfond)
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk örtagårdskrydda
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk fett
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla köttet och hetta upp fettet i en panna. Bryn köttet tills det får en stekyta. Häll ner ajvar och grädde, samt övriga ingredienser. Rör om och låt koka ihop ca 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt pasta.
För er Viktväktare:
Points: 33 Points för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 564 times, 1 visit(s) today