Du i Fokus
Mat & Dryck

Pasta med ajvar- och kotlettsås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr skinkstek (benfri kotlett)
  • 150 gr ajvar
  • 5 dl grädde
  • 1 msk fond (vi använde Bong Schalottenlök, men funkar med köttfond)
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk örtagårdskrydda
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk fett
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla köttet och hetta upp fettet i en panna. Bryn köttet tills det får en stekyta. Häll ner ajvar och grädde, samt övriga ingredienser. Rör om och låt koka ihop ca 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt pasta.

 

För er Viktväktare:

Points: 33 Points för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se

 

Visited 525 times, 1 visit(s) today