Du i Fokus
Mat & Dryck

Paulig lanserar ny Risenta granola

skriv ut
60% av svenskarna anser att frukost är det viktigaste målet på dagen. Därför lanserar Paulig den nya frukostserien Risenta Crunchy Granola som finns i tre härliga smaker och  ger en bra start på dagen.

Flingor, müsli och granola för tankarna till dagens första mål. Men faktum är att traditionella frukostmål också konsumeras till lunch, som snacks, ja till och med till middag. Kategorin frukost fortsätter att växa och drivs av granola, som nu gått om müsli i popularitet.

– Smak är en stor drivkraft inom granola, men också hälsa. Det ska smaka gott och göra gott. Det har vi tagit fasta på i lanseringen av våra nya granolaprodukter från Risenta, som är rika på fiber, utan tillsatser och med naturlig sötma från dadlar, säger Niklas Larsson, Marknadschef på Paulig i Sverige.

Den nya frukostserien Risenta Crunchy Granola lanserades för ett par veckor sedan och finns i smakerna rostad mandel & hasselnöt, äpple & kanel samt kardemumma, hasselnöt och blåbär.

Risenta Crunchy Granola Rostad Mandel & Hasselnöt

En gyllene granola som har ugnsrostats härligt knaprig med hasselnötter, pumpakärnor, solroskärnor och rostade mandlar. Rik på fiber och med naturlig sötma från dadlar.

Risenta Crunchy Granola Äpple & Kanel

En gyllene granola som har ugnsrostats härligt knaprig. Med mandel och solroskärnor som blandats med friska äppelbitar och kanel. Som pricken över i små frasiga puffar för extra krispighet. Rik på fiber och med naturlig sötma från dadlar.

Risenta Crunchy Granola Kardemumma, Hasselnöt och Blåbär

En gyllene granola som har ugnsrostats härligt knaprig. Med hasselnötter, solroskärnor, torkade blåbär och en rejäl nypa kardemumma. En smarrig och oslagbar kombo! Rik på fiber och med naturlig sötma från dadlar.

Pauligs målsättning är att samtliga företagets förpackningar ska vara återvinningsbara 2025. Det innebär att man ser över nuvarande sortiment men åtagandet ställer också höga krav på de nya produkter som tas fram.

– För Risenta Crunchy Granola kommer vi under 2022 att introducera en innerpåse i monomaterial, som underlättar materialåtervinningen. Ytterkartongen, som är i papp, kan förstås också återvinnas. Och som alltid är Risentas produkter 100% klimatkompenserade, säger Niklas Larsson.

Här bjuder Paulig på sex tips på andra tillfällen än frukost när granola förhöjer måltiden: 

* Toppa yoghurten, funkar lika bra som frukost, lunch och middag, för vem vill inte äta frukost hela dagen?

* Toppa gröten, ifall du inte gillar yoghurt så funkar granola lika bra för att addera crunch på gröten oavsett om du kör på overnight oats eller klassisk havregrynsgröt.

* Gör granola-bars, ett perfekt mellanmål eller snack!

* Strössla granola över en sallad istället för krutonger.

* Toppa glassen med granola istället för strössel.

* Ha granola på ugnsbakade grönsaker för extra crunch.

 

Testpatrullen har smaka granolan och sätter rostad mandel & hasselnöt överst på prispallen. Men de var svårt att välja en favorit för de var nästan lika goda allihop. Gillar man granola med nötter av olika slag så är alla goda.

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – pressmaterial

 

Visited 16 times, 1 visit(s) today