Pasta med skinka och champinjoner
4 Portioner
- 400 gr färska champinjoner
- 200 gr rökt skinka
- 1 stor gul lök
- 1 dl matlagningsvin
- 1 buljongtärning
- 1/2 dl hett vatten
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk smör och rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Dela champinjonerna och skiva tunt på tvären. Strimla skinkan. Dela löken på hälften och skiva tunt.
Hetta upp en stekpanna, ha i svampen. Fräs i torr panna tills vätskan är borta och svampen börjar “gnissla”. Sänk värmen och tillsätt fettet, löken och skinkan. Fräs tills allt fått färg, ca 5 minuter. Ha i matlagningsvinet och låt reducera, men låt inte koka helt torrt. Blanda ut buljongtärningen i det heta vattnet och ha ner även detta samt matlagningsgrädden i pannan. Bland om och koka ihop till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och sallad.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 22 P för allt, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.
Points: 22 P för allt, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita