Pasta med avokado
4 portioner
- 3 avokado
- 250 gr matlagningsyoghurt
- 1 stor vitlöksklyfta
- salt
- peppar
- 250 gr plommontomater
Gör så här:
Koka valfri mängd pasta.
Kärna ur och gröp ur avokadon i en skål och mosa med en gaffel tills den är nästan slät, tillsätt yoghurten och pressa ner vitlöksklyftan. Smaka av med salt och peppar.
Dela tomaterna.
Fördela pastan, avokadoröran och tomater i fyra portioner och blanda ihop per tallrik. Garnera gärna med riven parmesan och färska örter.
För er Viktväktare:
Points: 36 P för allt, om man tar 240 g okokt pasta och 215 gr avokado. Lägg till P för ev parmesan.
Personliga Points: 24-56 för allt, om man tar 240 g okokt pasta och 215 gr avokado. Lägg till PP för ev parmesan.
Mitt WW: Grön 12, Blå 12, Lila 12 per portion om man tar 60 g okokt pasta per tallrik. Lägg till SP för ev parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita