Pasta med avokado

skriv ut
4 portioner
  • 3 avokado
  • 250 gr matlagningsyoghurt
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 250 gr plommontomater
Gör så här:

Koka valfri mängd pasta.

Kärna ur och gröp ur avokadon i en skål och mosa med en gaffel tills den är nästan slät, tillsätt yoghurten och pressa ner vitlöksklyftan. Smaka av med salt och peppar.

Dela tomaterna.

Fördela pastan, avokadoröran och tomater i fyra portioner och blanda ihop per tallrik. Garnera gärna med riven parmesan och färska örter.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 12, Blå 12, Lila 12 per portion om man tar 60 g okokt pasta per tallrik. Lägg till SP för ev parmesan.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita