Du i Fokus
Mat & Dryck

Pasta med avokado

skriv ut
4 portioner
  • 3 avokado
  • 250 gr matlagningsyoghurt
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 250 gr plommontomater
Gör så här:

Koka valfri mängd pasta.

Kärna ur och gröp ur avokadon i en skål och mosa med en gaffel tills den är nästan slät, tillsätt yoghurten och pressa ner vitlöksklyftan. Smaka av med salt och peppar.

Dela tomaterna.

Fördela pastan, avokadoröran och tomater i fyra portioner och blanda ihop per tallrik. Garnera gärna med riven parmesan och färska örter.



För er Viktväktare:

Points: 36 P för allt, om man tar 240 g okokt pasta och 215 gr avokado. Lägg till P för ev parmesan.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 495 times, 1 visit(s) today