Du i Fokus
Dryck

YOKO Pinot Noir Organic – uppföljare till succévinet YOKO Riesling

skriv ut

YOKO Pinot Noir Organic – en elegant och finstämd röd nyhet gör entré lagom till grillsäsongen. Det är en efterlängtad sådan för alla som letat efter ett rött vin som matchar asiatiska smaker.

YOKO Riesling lanserades 2021 och har sedan dess blivit ett mycket uppskattat inslag i det fasta sortimentet för den som gärna äter asiatiskt. Nu kommer ett nytt vin i samma serie: YOKO Pinot Noir Organic, ett ekologiskt vin som passar utmärkt till kryddstarka rätter.

Pinot noir är en av de absolut svåraste druvorna att odla då den kan vara mycket kräsen. Samtidigt är den väldigt mångsidig och passar till mycket som andra röda viner har svårt att matcha. Och kanske är det därför den har blivit så populär?

Den blå druvan står bakom några av vinvärldens mest erkända och exklusiva viner och är en av de äldsta druvorna som används till att göra vin. Länge har pinot noir-viner också kommit med en saftig prislapp, inte minst viner från Bourgogne. Men på senare tid har druvan lyckats odlas på fler håll och därmed skapa viner av hög kvalitet till ett bra pris.

Druvorna i YOKO Pinot Noir Organic kommer från Tysklands största vinregion, Rheinhessen. Vinet är ekologiskt och druvorna plockas för hand först vid full mognad. Vinet jäser sedan med skalen innan lagring som sker först i ståltank och därefter på franska ekfat i över ett år.

I flaskan med den vackra etiketten hittar vi ett elegant rött vin med komplexitet, struktur och utpräglade aromer. Smaken kännetecknas av mogna körsbär, teblad och en frisk fläkt av mocca. En behaglig strävhet bidrar till en mångsidighet av karaktärer. Vinet är framtaget för att passa till anrättningar med en viss kryddhetta, något man ofta hittar i det asiatiska köket. Serveras med fördel till både festbuffén och vardags-sushin.

Yoko Pinot Noir finns i Systembolagets beställningssortiment.

Artnr: 7244501

Pris: 129,00 kr

Text och bild – Pressmaterial

Visited 31 times, 1 visit(s) today