Parmesangratinerad kyckling
4 portioner
- 500 gr kycklingfilé
- 450 gr frusen bladspenat
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 msk fransk senap
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 msk majsstärkelse
- 1 dl finriven parmesan
- Citronpeppar
- Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Fräs bladspenaten i en torr panna, tills den tinar upp och större delen av vätskan försvunnit. Lägg den i botten på en ugnssäker form.
Krydda med citronpeppar och salt. Rör ner majsstärkelsen i mjölken. Koka upp matlagningsgrädde, mjölken, senapen, buljongtärningen och vitlöken (se till att buljongtärningen har löst upp sig). Lägg kycklingen ovanpå spenaten och häll över såsen. Strö över parmesanen och grädda i ugn ca 30-40 minuter (tills kycklingen är klar och osten fått en fin färg).
Servera med ris och en sallad.
Smaklig måltid!
För er Viktväktare:
Points: 13 P för allt om man använder lättmjölk, 4%-ig matlagningsgrädde och max 10%-ig ost istf parmesan. Lägg till P för riset.
Personliga Points: 12-20 PP för allt om man använder lättmjölk, 4%-ig matlagningsgrädde och max 10%-ig ost istf parmesan. Lägg till PP för riset.
Mitt WW: Grön 5, Blå 4, Lila 4 per portion om man använder lättmjölk och 4%-ig matlagningsgrädde. Byter man ut parmesanen mot vanlig riven ost max 12% så blir det 4 resp 3 per portion. Lägg till SP för riset.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 45