Pad Thai med räkor
4 portioner
- 280 gr skalade räkor
- 1 paket risnudlar (180 gr)
- 1-2 msk raps- eller jordnötsolja
- 1 paket böngroddar (ca 180 gr)
- 4 ägg
- 1 knippe salladslök
- 1 kruka koriander
Sås
- 1 lime
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2 msk sweet chilisås
- 2 msk ostronsås
- 2 msk japansk soja (ljus)
- 2 msk fisksås
- 3 msk vatten
Gör så här:
Börja med att blanda såsen. Riv skalet av limen och pressa ur limejuicen i en skål. Pressa ner vitlöksklyftorna i juicen. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop. Ställ åt sidan.
Blötlägg nudlarna enligt instruktionerna på paketet. Strimla salladslöken. Hetta upp oljan i pannan, ha i böngroddarna och fräs dem ett par minuter. Ha i salladslöken och fräs ytterligare ett par minuter. Knäck och vispa ihop äggen i en separat skål, häll ner detta pannan och blanda om väl. Tillsätt såsen och nudlarna och låt koka ihop ett par minuter. Dra av pannan från värmen och lägg i räkorna, bland om och låt dem värmas av eftervärmen.
Servera Pad Tahien i skålar och låt var och garnera efter egen smak med hackad koriander och tex jordnötter.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 29 P för allt, om man använder 1 msk olja, lägg till P för ev jordnötter (2 P för 12,5 gr).
Points: 29 P för allt, om man använder 1 msk olja, lägg till P för ev jordnötter (2 P för 12,5 gr).
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se