Pad Thai med räkor

skriv ut
4 portioner
  • 280 gr skalade räkor
  • 1 paket risnudlar (180 gr)
  • 1-2 msk raps- eller jordnötsolja
  • 1 paket böngroddar (ca 180 gr)
  • 4 ägg
  • 1 knippe salladslök
  • 1 kruka koriander

Sås

  • 1 lime
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk japansk soja (ljus)
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk vatten
Gör så här:

Börja med att blanda såsen. Riv skalet av limen och pressa ur limejuicen i en skål. Pressa ner vitlöksklyftorna i juicen. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop. Ställ åt sidan.

Blötlägg nudlarna enligt instruktionerna på paketet. Strimla salladslöken. Hetta upp oljan i pannan, ha i böngroddarna och fräs dem ett par minuter. Ha i salladslöken och fräs ytterligare ett par minuter. Knäck och vispa ihop äggen i en separat skål, häll ner detta pannan och blanda om väl. Tillsätt såsen och nudlarna och låt koka ihop ett par minuter. Dra av pannan från värmen och lägg i räkorna, bland om och låt dem värmas av eftervärmen.

Servera Pad Tahien i skålar och låt var och garnera efter egen smak med hackad koriander och tex jordnötter.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 9, Blå 7, Lila 7 per portion om man använder 1 msk olja, lägg till SP för ev jordnötter (2 SP Flex för 12,5 gr).

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita