Pad Thai
4 portioner
- 500 gr kyckling
- 1 paket risnudlar (180 gr)
- 1-2 msk raps- eller jordnötsolja
- 1 chili
- 1 paket böngroddar (ca 180 gr)
- 2 ägg
- 1 knippe salladslök
Sås
- 1 lime
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk sweetchillisås
- 2 msk ostronsås
- 2 msk japansk soja (ljus)
- 2 msk fisksås
- 3 msk vatten
Garnering
- 50 gr skalade jordnötter
- 1 kruka koriander
Gör så här:
Börja med såsen. Riv skalet av limen och pressa ur limejuicen i en skål. Pressa ner vitlöksklyftorna i juicen. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop. Ställ åt sidan.
Blötlägg nudlarna enligt instruktionerna på paketet. Strimla kycklingen och fräs den i oljan. Hacka chili och salladslöken, tillsätt detta samt böngroddarna till kycklingen när den börjat få färg. Knäck och vispa ihop äggen i en separat skål, häll ner detta i kycklingen och blanda om väl. Tillsätt såsen och nudlarna och låt koka ihop ett par minuter.
Grovhacka jordnötterna och finhacka koriandern. Servera Pad Tahien i skålar och låt var och en ta av jordnötterna och koriandern efter egen smak.
För er Viktväktare:
Points: 29 P för allt, om man använder 1 msk olja, lägg till PP för jordnötterna (2 P för 12,5 gr).
Personliga Points: 27-40 PP för allt, om man använder 1 msk olja, lägg till PP för jordnötterna (2 PP för 12,5 gr).
Mitt WW: Grön 8, Blå 7, Lila 7 per portion om man använder 1 msk olja, lägg till SP för jordnötterna (2 SP Flex för 12,5 gr).
SmartPoints Flex: 7 SP Flex per portion om man använder 1 msk olja, lägg till SP för jordnötterna (2 SP Flex för 12,5 gr).
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 14 – resa med mat
Pingback: Mat som passar i värmen och på picknicken/stranden