Du i Fokus
Mat & Dryck

Mr Cake – med bakverken i fokus!

skriv ut

Tv-profilen Roy Fares och konditorn Mattias Ljungberg (Tössebageriet) står bakom Mr Cake på Rådmansgatan, ett café och konditori med bakverken i fokus. Här möts svensk och amerikansk fika- och cafékultur och man kan bland annat mumsa i sig sötsaker som donuts, tårtor och en egen tolkning av kanelbullen, men det serveras även frukost, lunch och brunch.

 

Roy Fares betonar att det inte är ett klassiskt konditori, utan en mer avslappnad miljö där helhetsupplevelsen ska vara häftig och kreativ. Ambitionen är att bakverken ska kunna avnjutas i en miljö som är varm och levande och som har en industriell hemmakänsla. Det har man verkligen lyckats med! Lokalen andas industri men är ändå varm och välkomnande. Det finns många sittplatser som är lite avskiljda, särskilt ett utrymme längst bak i lokalen som är några trappsteg upp.

Roy och Mattias hade namnet klart för sig, men Mr Cake var redan upptaget. Roy ringde därför upp och presenterade sig för en väldigt förvånad dam som gav dem namnet utan någon större diskussion. Inför invigningen var det rätt hektiskt och när gästerna kommer har man precis fått namnskyltens sista skruv på plats.

Att bakverken kommer gå som smör i solsken är ingen tvekan. De bägge konditorerna har mängder med utmärkelser i bagaget, vad sägs om årets konditor 2006, två OS-guld, VM-silver med kocklandslaget och Världens Bästa Kokbok i tävlingen Gourmand World Cookbook Awards. Här finns kvalitet, kvantitet och en otrolig kunskapsbank att hämta med inspiration ur.

Roy passar även på att lansera en serie för hemmabagare i samarbete med företaget Trade It. Tillsammans har de tagit fram en serie bakprodukter för hemmabagaren där man bland annat hittar bakskålar, spritsset, kavlar och bakformar. Serien går i en blå nyans med trädetaljer och inom kort tillkommer även förkläde, bakhandduk och säkerligen mängder med fler produkter.

 

Mr Cake hittas i Arkitekturskolans gamla lokaler, har man inte möjlighet att fika på där kan man alltså baka med Roy Fares bakprodukter istället.

 

Text och bild –  Marlene Rindå Jikta

Visited 22 times, 1 visit(s) today