Du i Fokus
Mat & Dryck

Morotssill

skriv ut

4 portioner

  • 4 morötter
  • 1 dl ättikssprit
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 3 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 msk färsk dill

Gör så här:

Koka upp ättika, socker och vatten och lägg i pepparkorn och lagerblad.

Skala och skär upp morötterna i lagom stora slantar.

Lägg ner morötterna i en burk och häll över lagen.

Blanda ner dillen och låt dra ett dygn innan servering.

Tips: Om morötterna går åt direkt går det fint att bara lägga ner nya i lagen.

För er Viktväktare:

Points: 0 Points för allt om man använder sötströ istället för strösocker.

Recept och bild – Säsongens bästa

Visited 17 times, 1 visit(s) today