Du i Fokus
Mat & Dryck

Lönneberga – nu även kyckling och korv!

skriv ut
Lönneberga är förutom Emil även förknippat med god smörgåsmat och pålägg. Nu utökar man sitt populära sortiment med mat för alla tillfällen. Initialt lanseras 10 nyheter för grillen; färsk kyckling med spännande kryddning och korv – både tjocka och smala.

Från och med nu täcker Lönneberga alla behov, nu finns produkter både för frukost, mellis, spontanbesök, lunch, sugen-på-något, gäster, grillkväll, middag, häng med familjen och nattamat. En förpackning räcker till fyra, eller fem, sex, sju personer med smarta och goda tillbehör. Allt beror på hur man tänker och vad som serveras till.

– Det känns otroligt roligt att gå från mackan till alla dagens måltider med Lönneberga. Att umgås över en måltid tillför så mycket i livet och med våra nya produkter vill vi göra det enkelt att laga god mat och därmed kunna vara mer spontan. Vad gör det om lägenheten inte är städad eller att du inte planerat för gäster? Vi vill uppmana människor att släppa in livet och duka för fler, säger Johanna Linnros, Marknadsdirektör på Atria.

På kycklingsidan hittar vi fem nya varianter; två färdigmarinerade grillspett gjord på färsk kycklingfilé, en minutfilé, en lårfilésteak samt vingar i form av drumetter och vingetter. Smaksättningarna är fräscha och smakrika, bla Koriander, Lime & Chili eller en minutfilé med smak av Basilika, Citron & Vitlök. Kycklingen är 100% svensk och kommer främst från Blekinge.

Korvnyheterna består av fem korvar för alla tillfällen och smaker. Två tjocka klassiker: grillkorv och chorizo, samt tre nya smala Lönnebergare i smakerna Svartpeppar, Cheddar & Jalapeño samt som kycklingkorv. Alla korvar är av 100% svensk köttråvara och har 80% kötthalt, förutom kycklingkorven som har 83%.

Vi har provat alla nyheter och har fått några nya favoriter, bla chorizon och lårfilésteaken med svartpeppar och citron. Köttet är fräsch och smakerna lite annorlunda och väldigt goda. Förpackningarna är alldeles lagom stora och bitarna är i alldeles lagom portionsstorlekar, varken för stora eller för små.

Vi gillar extra mycket att det är svenska råvaror och att korvarna är förpackade i klimatsmarta förpackningar av bioplast.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Izabella Moore

 

Visited 19 times, 1 visit(s) today