Du i Fokus
Mode & Skönhet

Smarteyes mysiga konceptbutik

skriv ut
Smarteyes har sedan starten 2007 tagit på sig rollen som utmanaren i den traditionella optikbranschen. Genom den nya konceptbutiken The Eye Lab, på Kungsgatan i Stockholm, tar Smarteyes nu ett stort kliv för att göra glasögon än mer inspirerande och lustfyllt att köpa. 

Det är nog inte så ofta som man kan säga att det är mysigt att skaffa nya glasögon eller linser. Men med Smarteyes nya butik på Kungsgatan kan man faktiskt säga just det. Här har man tagit butiken ett steg längre och moderniserat både funktion och utseende. Den nya butiken, som går under namnet ”The Eye Lab”, erbjuder en ny kundupplevelse som bygger på att inspirera och förenkla för dig som kund. Det ska bli enklare och roligare att köpa glasögon. I den nya butiken kommer det löpande att testas ny teknik, nya produkter och nya tjänster.

– Glasögonbutiker har sett ungefär likadana ut i årtionden. Vi vänder på alla delar i butikens process och utgår från det faktum att kunden vill bli inspirerad och uppleva våra fantastiska produkter på ett nytt sätt, säger Thomas Kusoffsky, VD på Smarteyes.

Smarteyes har de senaste åren studerat kundernas köpprocess inom optik. I analysen identifierades ett antal förbättringspunkter vilket resulterade i flertalet nya lösningar som spänner sig över hela köpprocessen och syftar till att utveckla kundupplevelsen. Det handlar inte längre “bara” om att skaffa nya glöasögon, utan om att få en helhetsupplevelse. Med fokus på kundservice har Smarteyes skapat en ”Eyebar” som blir en central punkt för personlig service i butiken – där man även kan ta en kaffe eller tom sitta ner och jobba en stund. En mysig och lugn plats helt enkelt.

En helt ny stilinspirerad sortimentstrategi har arbetats fram, och man lanserar även nya segment som sportglasögon och designade läsglasögon med färdiga styrkor. Och genom s.k. ”Try on spaces” har man skapat särskilda miljöer där kunderna i lugn och ro kan prova och välja bågar.

Nu blir glasögonköpet en upplevelse!

 

Text & Bild- Marlene Rindå Jikita

 

Visited 15 times, 1 visit(s) today