Lika smakfullt i glaset som stilfullt på avecvagnen

skriv ut

Sommaren är här och jakten på svalkande och smakrika drinkar har börjat. Ett tips som är lika smakfullt i glaset som stilfullt på avecvagnen är Pierre Ferrand Dry Curaçao med tydlig smak av bitter-söt apelsin, marsipan och mandlar.

Pierre Ferrand Dry Curaçao har länge figurerat i några av världens främsta bartenders cocktails. Detta tack vare dess kvalité och den rena smaken av delikat bitter-söt apelsin och toner av hasselnöt, sötmandel och marsipan.

Idén att skapa Pierre Ferrand Dry Curaçao kom till när cocktailhistorikern David Wondrich utmanade Alexandre Gabriel, Master Blender på Maison Ferrand, att göra en äkta fransk Curaçao som den gjordes på 1800-talet. Gabriel började prova flera olika varianter av Curacao och Triple Sec från 1800-talets början och hittade mer än 50 olika originalrecept. Där kommer inspirationen ifrån och resultatet blev Pierre Ferrand Dry Curaçao, en traditionell fransk “triple sec” med tre separata destillat av kryddor och “sec” eller bittern och cest av apelsin som långsamt destilleras i Copper Pot Stills. Allt blandas med brandy och Pierre Ferrands Cognac innan dess slutlagring på franska ekfat.

Frapelsin
Ta en stor isbit, häll upp Pierre Ferrand Dry Curaçao, låt isen sakta smält något – servera. Här lyfts smakerna av apelsin och mandel och isen gör upplevelsen ännu lenare. 

Glassiga Curaçaon
Lägg upp vaniljglass i ditt somrigaste porslin, häll över Pierre Ferrand Dry Curaçao – Servera. Här får du en glassupplevelse utöver det vanliga med touch av apelsin som gifter sig fantastiskt med vaniljglassen.

ProCuraçao
Mät upp 3 cl Pierre Ferrand Dry Curaçao i ett champagneglas. Toppa med 10 cl väl kyld La Marca Prosecco – servera!

Stoned Daiquiri
Mät upp i en shaker: 3 cl Plantation Trinidad, 3 cl Plantation 3 Stars White Rum, 1,5 cl Pierre Ferrand Dry Curaçao, 1,5 cl hemmagjord sirap, 2 cl nypressad limejuice. Addera is och skaka. Servera i ett daiquiriglas.

La Bombe de Fleurs
4 cl Pierre Ferrand Dry Curaçao, 2 cl nypressad limejuice, 1,5 cl sirap, 1 ägg. Skaka och server i ett coupetteglas. Dekorera skummet med en nypa riven mörk choklad.

Bonustips: Doppa en jordgubbe i Pierre Ferrand Dry Curaçao, sockra och servera!

 

Art.nr: 86659

Pris: 383 kr

 

Text och bild – pressmaterial