Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Sommarlemonader från Brämhults – något för alla smaker

skriv ut
Årets sommarlemonader från Brämhults innehåller två nyheter, Passionad som röstats fram som konsumenternas favorit samt Hallonad med ingefära. Med i sommarens sortiment finns även klassiska citrussmakande Lemonad, som en liten sommarbonus.

Passionad gör come back. Passionad är en lemonad gjord på nypressade citroner som blandas med passionsfrukt och mango. Passionad tog hem en jordskredsseger i Brämhults digitala kampanj ”Det Goda Valet” där konsumenterna fick rösta fram sommarens lemonadsmak.

Hallonad är en lemonad med pressad ingefära. Lemonaden är gjord på nypressade citroner och hallon som slutligen spetsats med nypressad ingefära. En given och trendig favorit i sommar!

Brämhults Lemonad med nypressade citroner finns också med i sommarens lemonadsortiment. En älskad klassiker som hänger med från år till år.

Testpatrullen har svårt att utse en favorit, det är väldigt jämt mellan alla smaker. Hallonad smakar mycket av hallon med en hint av ingefära som kommer precis när man sväljer. Lemonaden var några testares favorit, den har en perfekt syrlighet av citron, men inte så att man gör grimaser när man dricker. Passionaden hade några av oss hoppats mer på, medan några hade den som favorit. Det vi kan konstatera är att alla är väldigt goda och att det finns något för alla smaker. Vi kan också tipsa om att ha en liten skvätt Lemonad i Passionaden, då får den en extra liten kick!

 

För att förgylla sommaren ytterligare har Brämhults, tillsammans med bloggaren Madeleine Petersson som driver bonjourvintage.se, tagit fram en samling läskande glassrecept. Här är ett av recepten:

POPSICLES MED PASSIONAD OCH MANGO

Cirka 8 pinnglassar

1,5 flaskor Brämhults Passionad

250 gram fryst mango i bitar

1 dl grekisk yoghurt

1 msk flytande honung

Mixa Brämhults Passionad från en flaska, fryst mango, grekisk yoghurt och flytande honung i en mixer. Häll upp glassmeten i glassformar så att du fyller till tre fjärdedelar. Sätt i glasspinnar och frys i cirka en timme. När en timme har gått så tar du ut glassformarna och fyller i sista fjärdedelen med Passionad. Ställ tillbaka glassarna i frysen och låt stå i minst två timmar. När det är dags att äta glassarna så kan du antingen låta dem tina i cirka fem minuter eller så kan du hälla hastigt med varmt vatten på själva formarna så att glassarna är lätta att dra ur.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita, Recept – Madeleine Petersson

Visited 16 times, 1 visit(s) today