Lax med vitvinssås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr lax
  • 5 dl grädde
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 buljongtärning, fisk
  • 1/2 dl kallt vatten
  • 3 msk dill
  • salt
  • vitpeppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Salta och peppra fisken på bägge sidorna och lägg i en ugnsfast form.

Häll grädde, dill och vin i en kastrull och mula ner buljongtärningen. Blanda ut majsstärkelsen i den kalla vattnet och häll ner i kastrullen. Koka upp alltsammans och låt koka 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över fisken. Tillaga i ugn ca 15-20 minuter.

Servera med potatis.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 35, Blå 13, Lila 13 för all fisk och sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till SP för potatis.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita