Lax med vitvinssås
4 portioner
- 500 gr lax
- 5 dl grädde
- 2 dl vitt vin
- 2 msk majsstärkelse
- 1 buljongtärning, fisk
- 1/2 dl kallt vatten
- 3 msk dill
- salt
- vitpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra fisken på bägge sidorna och lägg i en ugnsfast form.
Häll grädde, dill och vin i en kastrull och mula ner buljongtärningen. Blanda ut majsstärkelsen i den kalla vattnet och häll ner i kastrullen. Koka upp alltsammans och låt koka 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över fisken. Tillaga i ugn ca 15-20 minuter.
Servera med potatis.
För er Viktväktare:
Points: 16 Points för all fisk och sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till P för potatis.
Personliga Points: 16-44 PP för all fisk och sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till SP för potatis. Går att får ner PP om man tar en annan fisk.
Mitt WW: Grön 35, Blå 13, Lila 13 för all fisk och sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till SP för potatis.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita