Lax med vitvinssås
4 portioner
- 500 gr lax
- 5 dl grädde
- 2 dl vitt vin
- 2 msk majsstärkelse
- 1 buljongtärning, fisk
- 1/2 dl kallt vatten
- 3 msk dill
- salt
- vitpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra fisken på bägge sidorna och lägg i en ugnsfast form.
Häll grädde, dill och vin i en kastrull och mula ner buljongtärningen. Blanda ut majsstärkelsen i den kalla vattnet och häll ner i kastrullen. Koka upp alltsammans och låt koka 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över fisken. Tillaga i ugn ca 15-20 minuter.
Servera med potatis.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 16 P för all fisk och sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin.
Points: 16 Points för all fisk och sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till P för potatis.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 483 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 9 – mars - Fdensammamamman