Kyckling med apelsintzatziki

skriv ut
Mästerkocken Gabriel Jonsson serverar gärna Lönnebergas nya lårfilé Chipotle och black garlic grillad, med en tzatziki som har en spännande twist av apelsin och bryter av på ett perfekt sätt.

4 portioner

1 förpackning Lönneberga Kyckling Lårfilé Chipotle och black garlic, 800g

Matvetesallad

  • 4 dl matvete
  • 1 zucchini
  • 6 blad svartkål
  • 1 schalottenlök
  • 1⁄2 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Apelsintzatziki

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 apelsin
  • 1⁄2 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk salt
  • peppar
Gör så här:

Apelsintzatziki:

Skölj och riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg i en djup tallrik, salta och låt stå cirka 30 minuter. Krama vätskan ur gurkan och blanda med yoghurten. Tillsätt zesten från hela apelsinen, juice från halva, pressa i vitlöken och smaka av med peppar och eventuellt mer salt.

Matvetesallad:

Koka matvetet enligt förpackningen. Finstrimla zucchini, svartkål och lök, stek i rikligt med olivolja tills de får färg. Vänd ner matvetet och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.

Kyckling:

Grilla enligt anvisning på förpackningen och pensla mot slutet med glazen Black Garlic som medföljer.

 

Servera kycklingen med matvetet, tzatzikin och en grönsallad.

 

Tips 1: Lårfiléer med skinn brukar jag grilla på hårt på skinnsidan så att det blir krispigt och får en fin yta. Efter det får kycklingen gå klart på indirekt värme.

Tips 2: Matvetet kan bytas ut mot de gryn du har hemma, till exempel durra, bulgur eller quinoa. 

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 68, Blå 66, Lila 35 för allt om man använde Larsas grekiska fettfria yoghurt. Genom att minska oljan kan man komma ner i SP ganska mycket.

 

Recept – Gabriel Jonsson, Bild – Lönneberga