Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Krämig yoghurtglass med saffran

skriv ut
8-10 portioner
  • 3 äggvitor
  • 450 gr turkisk el grekisk yoghurt
  • 1 pkt saffran
  • 1 dl strösocker

Gör så här:

Vispa äggvitorna luftigt med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en tjock och blank maräng.  Blanda yoghurt och saffran. Vänd ner marängen försiktigt i yoghurtsmeten.

Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie.  Låt hänga rejält över kanterna, för att senare kunna täcka ordentligt. Häll smeten i formen, jämna till ytan och vik över resten av plastfolien. Ställ i frysen 4-5 timmar eller över natten.

Ta ut ur frysen 15-30 minuter innan glassen ska serveras. Servera med tex strössel, smulade pepparkakor, granatäpple eller hallon.




För er Viktväktare:

Points: 0 P för hela satsen om man använder fettfri yoghurt och byter ut sockret mot sötningsmedel. 27 P om man använder vanligt strösocker.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 2 657 times, 1 visit(s) today