Krämig yoghurtglass med saffran

skriv ut
8-10 portioner
  • 3 äggvitor
  • 450 gr turkisk yoghurt
  • 1 pkt saffran
  • 1 dl socker
Gör så här:

Vispa äggvitorna luftigt med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en tjock och blank maräng.  Blanda yoghurt och saffran. Vänd ner marängen i yoghurtsmeten.

Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie.  Låt hänga rejält över kanterna, för att senare kunna täcka ordentligt. Häll smeten i formen, jämna till ytan och vik över resten av plastfolien. Ställ i frysen 4-5 timmar eller över natten.

Ta ut ur frysen en kvart innan glassen ska serveras. Skär i skivor och servera med tex smulade pepparkakor, granatäpple eller hallon.

 

För er Viktväktare:

MittWW: Grön 5, Blå 0, Lila 0 för hela satsen om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och byter ut sockret mot sötningsmedel. Grön 27, Blå 22, Lila 22 om man använder vanligt strösocker.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita