Krämig yoghurtglass med saffran
8-10 portioner
- 3 äggvitor
- 450 gr turkisk yoghurt
- 1 pkt saffran
- 1 dl socker
Gör så här:
Vispa äggvitorna luftigt med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en tjock och blank maräng. Blanda yoghurt och saffran. Vänd ner marängen i yoghurtsmeten.
Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie. Låt hänga rejält över kanterna, för att senare kunna täcka ordentligt. Häll smeten i formen, jämna till ytan och vik över resten av plastfolien. Ställ i frysen 4-5 timmar eller över natten.
Ta ut ur frysen en kvart innan glassen ska serveras. Skär i skivor och servera med tex smulade pepparkakor, granatäpple eller hallon.
För er Viktväktare:
Points: 0 P för hela satsen om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och byter ut sockret mot sötningsmedel. 27 om man använder vanligt strösocker.
Personliga Points: 0-6 PP för hela satsen om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och byter ut sockret mot sötningsmedel. 27-33 om man använder vanligt strösocker.
MittWW: Grön 5, Blå 0, Lila 0 för hela satsen om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och byter ut sockret mot sötningsmedel. Grön 27, Blå 22, Lila 22 om man använder vanligt strösocker.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita