Du i Fokus
Upplevelser

Bamsepremiär med Sagojul på Kolmården

skriv ut

I lördags bjöd Nordisk Film och Subito Event in till galapremiären av “Bamse och världens minsta äventyr”. Premiären gick av stapeln på Kolmårdens djurpark tillsammans med 700 särskilt inbjudna gäster. Dagen började med köttbullelunch och efter filmen gav sig alla ut i kylan för att upptäcka årets Sagojul.

Var passar det väl bättre att ha premiär av en Bamsefilm, än på Kolmården som har en hel Bamsevärld? I lördags dukade man upp för världspremiär och flera av filmens “röster” var på plats, bla Johan Glans och och Görel Crona. Dagen började med fotografering på röda mattan, mingel och lunch med Farmors Köttbullar. Själva filmpremiären ägde rum inne i delfinariet där en stor, härlig kak- och godisbuffe hade dukats upp.

I nya filmen Bamse och världens minsta äventyr får Bamses dotter Nalle-Maja i sig Skalmans XYZ-saft och blir pytteliten innan hon ens hinner blinka. Så liten att en normalstor spindel blir gigantiskt och en gräsmatta blir stor som en djungel. Nalle-Maja gör allt för att synas, men det är inte så lätt när man är liten som en myra. Ska Bamse och vännerna hitta henne och går det att göra skillnad om man är pytteliten? Väldigt spännande för de små, och kul för de vuxna – särskilt att höra förra statsministern Carl Bildt i en av rollerna.

Då Bamsevärlden finns just på Kolmården passade det väldigt att ha premiären där. Förmodligen världens första filmpremiär med delfiner som publik.

Efter filmen fick gästerna möjlighet att upptäcka parken. Kolmårdens Sagojul är en mysig upplevelse i en vintervärld fylld med äventyr. I år bjuder Kolmården bland annat in till Tomteverkstan där önskningar förvandlas till julklappar och Trollstigen där Kolmårdens charmiga troll tar med på vandring genom skogen. Här finns en liten skridskobanan i Bamses Värld där man kan hyra skridskor och vid Julgården firar familjen Frid en gammaldags jul. Ett par gånger varje dag har besökarna även möjlighet att njuta av en spännande eldshow, den ska dock gärna ses så sent som möjligt så det hinner bli mörkt.

En rolig dag för både stora och små!

Bamse och världens minsta äventyr har premiär 22 december.

Sagojul på Kolmården har öppet lördag och söndag, 2 – 17 december samt under mellandagarna 27 – 31 december.


Text och bild – Jikitas

Visited 76 times, 1 visit(s) today