Krämig yoghurtglass med saffran
8-10 portioner
- 3 äggvitor
- 450 gr turkisk el grekisk yoghurt
- 1 pkt saffran
- 1 dl strösocker
Gör så här:
Vispa äggvitorna luftigt med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en tjock och blank maräng. Blanda yoghurt och saffran. Vänd ner marängen försiktigt i yoghurtsmeten.
Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie. Låt hänga rejält över kanterna, för att senare kunna täcka ordentligt. Häll smeten i formen, jämna till ytan och vik över resten av plastfolien. Ställ i frysen 4-5 timmar eller över natten.
Ta ut ur frysen 15-30 minuter innan glassen ska serveras. Servera med tex strössel, smulade pepparkakor, granatäpple eller hallon.
För er Viktväktare:
Points: 0 P för hela satsen om man använder fettfri yoghurt och byter ut sockret mot sötningsmedel. 27 P om man använder vanligt strösocker.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita