Tomattarte med getfärskost och timjanhonung

skriv ut
4 portioner
  • 1 förp kyld smördeg, ca 280 gram
  • 1 burk getfärskost, 150 gram
  • 6-8 tomater
  • 3/4 dl honung
  • 1/2 kruka färsk timjan
Gör så här:

Börja med timjanhonungen. Klipp av färska timjankvistar och låt dem sjuda i honungen i en kastrull på mycket svag värme ca en halvtimme.

Sätt ugnen på 225°.

Kavla ut smördegen tunt till en rektangel 20×30 cm. Bre ut getfärskosten. Skiva tomaterna tunt och toppa med dem. Grädda tills tarten är lätt gyllene, ca 20 minuter.

Rippla över timjanhonungen och mal över svartpeppar.

 

Tips! Vill man göra dem lite finare stansar man ut mindre bitar med en form, som på bilden.

 

Recept och bild – Jakob Persson och Säsongens Bästa/Maja Brand