Karibisk fisk med kokossås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr torsk (eller annan vit fisk)

Marinad

  • 1 lime, saft och zest
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • svartpeppar (ca 2 drag på pepparkvarnen)

Sås

  • 1 gul lök
  • 1 bit purjolök
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1 msk olja
  • Salt
  • peppar

 

Gör så här:

Lägg fisken i en mindre form. Blanda ingredienserna till marinaden och häll detta över fisken. Ställ åt sidan och låt stå någon timme.

Sätt ugnen på 175 grader.

Hacka lök och paprika, strimla purjolöken. Hetta upp oljan i en panna, fräs lök, purjo och paprika tills de blir mjuka. Finhacka tomaterna och i även dessa i pannan. Blanda om och fräs ett par minuter till, häll över kokosmjölken och blanda om.

Lägg fisken i en större ugnssäker form och häll resten av marinaden i löksåsen. Blanda om såsen, låt koka ihop 3-4 minuter, smaka av med salt och peppar. Häll sedan såsen över fisken och gratinera i ugn ca 10-15 minuter.

Servera med kokt ris.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 17, Blå 14, Lila 14 för all fisk om man använder vit fisk och kokosmjölk lätt. Lägg till Sp för ris.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita