Hemmagjord müsli a la Niklas Ekstedt

skriv ut
En stor burk!

1 dl sötmandel eller hasselnötter
2 dl solroskärnor eller pumpafrön
5 dl Havregryn
5 dl Rågflingor
1 dl Linfrön
1 dl havrekli
2 dl vatten
2 dl russin (eller annan torkad frukt)

Går så här:

Blanda ovanstående ingredienser. Eller gör lite som du vill, i müsli finns inte några direkta regler. Lägg i det du själv tycker om. Men ett tips för att få den sista touchen som gör att du blir populäraste frukostvärden i sportstugan är att rosta den. Sätt därför ugnen på 220 grader och låt müslin stå inne 10-15 minuter. Det gör att den får massvis med smak och din morgon kommer bli magiskt.

Det viktigaste är dock att man inte rostar den torkade frukten, utan blandar i den allra sist.

Servera i en fin glasbunke!

 

Text och bild – Niklas Ekstedt