Du i Fokus
Dryck

Nya Explorer – likör med smak av vilda jordgubbar

skriv ut

Förra året tog Explorer överraskande steget in i likörernas värld och lanserade en len vaniljlikör. Nu kommer uppföljaren; Explorer Jordgubbslikör, som bjuder på en len smak av vilda jordgubbar med en frisk ton av söta smultron.

Sensommaren 2021 lanserade Explorer en vaniljlikör och nu expanderar Explorer ytterligare i likörsegmentet. Explorer Jordgubbslikör är en frisk och smakrik likör med en tydlig och somrig smak av jordgubbe, som passar utmärkt i cocktails såväl som en fräsch avec eller shot.

– Likörer av detta slag har verkligen fått ett uppsving, och vi ser en allt större efterfrågan på att göra spännande cocktails hemma, där just likörer fyller en stor funktion. Smaken av jordgubbar är klassisk, tidlös och en av de mest älskade smakerna, men för många ny i likörsammanhang. Vår nya jordgubbslikör ger fantastiska förutsättningar för att komponera riktigt goda drinkar och cocktails, säger Marika Silander, Senior Brand Manager på Anora.

Explorer Jordgubbslikör presenteras, likt andra produkter i Explorers sortiment, i en hållbar PET-flaska på 70 cl. Den klimatsmarta PET-flaskan bidrar till 60 procent mindre utsläpp av växthusgaser jämfört med en vanlig glasflaska. Dessutom är flaskan 100 procent återvinningsbar och är till 25 procent producerad av återvunnen plast. Den väger mindre än glas och är därför lätt att frakta.

– Explorer Jordgubbslikör riktar sig till den nyfikna och opretentiösa konsumenten som önskar klimatsmarta alternativ till ett bra pris. Likören passar utmärkt tillsammans med mousserande vin och sodavatten, eller varför inte prova en jordgubbstwist på den klassiska drinken Tom Collins, säger Marika Silander.

Explorer Jordgubbslikör

Art nr 55029

Pris: 169 kr

 

The Strawberry Explorer

  • 1/2 Explorer Jordgubbslikör
  • 1/2 mousserande vin
  • toppa upp med sodavatten

Servera i ett vinglas fyllt med is och garnera med jordgubbar eller en citronskiva.

Strawberry Collins

  • 2 cl Explorer Jordgubbslikör
  • 6 cl sodavatten
  • 1 cl citron
  • 1 cl sockerlag

Servera i ett glas med is och garnera med en citronskiva och jordgubbar.

 

Text, recept och bild – Pressmaterial

 

Visited 34 times, 1 visit(s) today