Fläskfilé med het rosmarinsås

skriv ut
4 portioner
  • ca 600 gr putsad fläskfilé (el fläskytterfilé)
  • 1 röd lök
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  •  1 stor chili
  • 500 gr passerade tomater
  • 1/2 kruka rosmarin
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla fläskfilén och bryn det i hälften av fettet. Hacka rödlöken, chilin och pressa vitlöken. När köttet börjar få lite färg tillsätts resten av fettet samt löken, vitlöken och chilin. Låt fräsa tills löken börjar bli mjuk och köttet har fin färg.

Ta bladen från rosmarinen och finhacka dem. Häll ner tomater i pannan med köttet och den hackade rosmarinen. Blanda om och låt småputtra 4-5 minuter. Blir såsen för tjock, spä med lite vatten (gärna pastavatten). Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta eller ris.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 13 , Blå 13, Lila 13 för hela grytan, om man använder 1 msk olja. 11 i alla färger om man använder fläskytterfilé. Lägg till för pasta eller ris.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita