Du i Fokus
Mat & Dryck

Fisk med gräslök och ärtor

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr fiskfilé tex torsk
  • 400 gr ärtor
  • 5 dl grädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • 40 gr gräslök
  • 1/2 dl chilisås tomat
  • 1 dl riven ost
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.

Häll över ärtorna.

Blanda grädde, och chilisås i en kastrull, samt 3/4-delar av gräslöken och låt koka upp. Häll såsen över fisken. Strö över osten.

Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Strö över resten av gräslöken och servera med potatis.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 16 P för all fisk om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och riven ost max 10%.

Points: 16 P för all fisk om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och riven ost max 10%. Lägg till P för potatis.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 58 times, 1 visit(s) today