Du i Fokus
Mat & Dryck

Fisk med gräslök och ärtor

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr fiskfilé tex torsk
  • 400 gr ärtor
  • 5 dl grädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • 40 gr gräslök
  • 1/2 dl chilisås tomat
  • 1 dl riven ost
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Häll över ärtorna. Blanda grädde, och chilisås i en kastrull, samt 3/4-delar av gräslöken och låt koka upp. Häll såsen över fisken. Strö och osten.

Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Strö över resten av gräslöken och servera med potatis.

För er Viktväktare:

Points: 16 P för all fisk om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och riven ost max 10%. Lägg till P för potatis.

Personliga Points: 15-25 PP för all fisk om man använder vit fisk samt 4%-ig matlagningsgrädde och riven ost max 10%. Lägg till PP för potatis.

Mitt WW: Grön 25, Blå 15, Lila 15 för all fisk om man använder vit fisk samt 4%-ig matlagningsgrädde och riven ost max 12%. Lägg till Sp för potatis.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 30 times, 1 visit(s) today