Fisk med gräslök och ärtor
4 portioner
- 500 gr fiskfilé tex torsk
- 400 gr ärtor
- 5 dl grädde
- 1 msk majsstärkelse
- 40 gr gräslök
- 1/2 dl chilisås tomat
- 1 dl riven ost
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Häll över ärtorna.
Blanda grädde, och chilisås i en kastrull, samt 3/4-delar av gräslöken och låt koka upp. Häll såsen över fisken. Strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Strö över resten av gräslöken och servera med potatis.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 16 P för all fisk om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och riven ost max 10%.
Points: 16 P för all fisk om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och riven ost max 10%. Lägg till P för potatis.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 58 times, 1 visit(s) today