Fisk med gräslök och ärtor
4 portioner
- 500 gr fiskfilé tex torsk
- 400 gr ärtor
- 5 dl grädde
- 1 msk majsstärkelse
- 40 gr gräslök
- 1/2 dl chilisås tomat
- 1 dl riven ost
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Häll över ärtorna. Blanda grädde, och chilisås i en kastrull, samt 3/4-delar av gräslöken och låt koka upp. Häll såsen över fisken. Strö och osten.
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Strö över resten av gräslöken och servera med potatis.
För er Viktväktare:
Points: 16 P för all fisk om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och riven ost max 10%. Lägg till P för potatis.
Personliga Points: 15-25 PP för all fisk om man använder vit fisk samt 4%-ig matlagningsgrädde och riven ost max 10%. Lägg till PP för potatis.
Mitt WW: Grön 25, Blå 15, Lila 15 för all fisk om man använder vit fisk samt 4%-ig matlagningsgrädde och riven ost max 12%. Lägg till Sp för potatis.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita