Du i Fokus
Mat & Dryck

Festen för dig som älskar burgare!

skriv ut
Ett gäng grabbar älskade hamburgare och fick en idé. 2016 anordnades den första Stockholm Burger Fest i Hornstull, som blev en enorm publiksuccé med tusentals hungriga besökare. 2017 lyftes  konceptet ytterligare ett snäpp och flyttade till Smålandstorget utanför vid Barrels Burgers & Beers restaurang i centrala Stockholm. 2018 växte festivalen till två dagar och i år festar man i dagarna tre, låt Stockholm Burger Fest börja!

Förra årets Stockholm Burger Fest blev den bästa burgarfesten hittills. Det bjöds inte bara på svenska burgare utan även från Bleecker och Lagom från London. Man flög alltså in både personal och råvaror från England med kyltransport så att Stockholmarna fick smaka på en autentisk upplevelse från dessa burgarmästare. Resultatet 2018 blev 6000 besökare och 7000 sålda hamburgare.

I år har man laddat ännu mer och ännu större. Idag öppnade Stockholm Burger Fest 2019 med fyra taggade restauranger på plats, två från Stockholm, en från Köpenhamn och en från London.

Bleecker har tre restauranger i London och är en återvändande favorit från förra året. Deras ”Cheeseburger” är gjord på hängmörat kött, american cheese och Bleeckers klassiska burgarsås. De är rankade som fyra i världen av Burgerdudes.

Gasoline Grill har fem restauranger i Köpenhamn och har utsetts som ett av världens bästa burgarhak av både Bloomberg och Burgerdudes. Deras ”Cheeseburger” är ekologisk och innehåller kött, bröd, cheddar, rödlök och en ljuvlig Gasoline-dressing.

Brisket & Friends är ett smokehouse med två restauranger i Stockholm, som även vann Gulddraken förra året. De serverar en ”Chopped Brisket Burger” med prisbelönt hackad brisket, en syrligt het redslaw och en aioli med rökt vitlök.

Burgerdudes X Barrels serverar ”The Burgerdude: Festival Edition”, en tweakad festivalversion av deras framgångsrika kampanjburgare, med svenskt nötkött, ekologisk burgarcheddar, avokado- och baconmajonnäs samt inlagd röd chili.

Vi har testat alla fyra burgare och fått våra favoriter. Burgerdudes X Barrels serverar en riktigt härlig burgare som är saftig, lite het och med mycket smak. Danska Gasoline Grill har också en riktigt god burgare, så där perfekt tillagad med riktigt härliga tillbehör och en sås som de skulle kunna sälja på burk.

Gillar ni hamburgare och vill testa riktigt goda såna – då måste ni ta er till Smålandstorget i helgen!

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita samt Burgerdudes 

 

Visited 17 times, 1 visit(s) today