Du i Fokus
Dryck

Zero Waste Ale – En bröl bryggt på överblivet bröd

skriv ut
Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september lanserades Zero Waste Ale, ett öl bryggt på överblivet bröd. Ölet finns på sammanlagt tio svenska Scandichotell från norr till söder i begränsad upplaga. Zero Waste Ale är ett projekt som görs tillsammans med Scandic Sveriges leverantör Spendrups Bryggeri.

Zero Waste Ale är det första ölet som Scandic och Spendrups släpper tillsammans. Projektet ingår i Scandics hållbarhetsstrategi inom Food & Beverage där ambitionen är att samarbeta med andra aktörer för att hitta nya, spännande och kostnadseffektiva sätt att arbeta hållbart.

– Det känns riktigt kul att få arbeta fram en sån här produkt tillsammans med Spendrups. Det här är ett tydligt exempel på hållbarhetsprojekt som kan göras ihop med andra aktörer. Vi kan inte göra arbetet själva utan vi behöver bli ännu vassare på hållbara och roliga projekt tillsammans med andra som värdesätter det lika högt som vi, säger Thomas Fankl, ansvarig för Food & Beverage på Scandic Sverige.

Ölet bryggs i Spendrups utvecklingsbryggeri på huvudkontoret i Vårby. För att brygga 1 500 flaskor öl behövs cirka 80 kilo bröd, och totalt kommer runt 400 kilo bröd per år kunna användas till bryggningen.

– Det har varit roligt och utmanande att ta fram en Zero Waste Ale. Vi visar samtidigt att det går att ta tillvara på restprodukter. Vi behöver tänka mer cirkulärt när vi ska ta oss an hållbarhetsutmaningarna och då måste vi samarbeta. Det är ett fantastiskt bröl och det ska bli spännande att höra Scandics gästers omdömen, säger Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups Bryggeri.


Zero Waste Ale finns på följande hotell:
Scandic Star Lund
Scandic Täby
Scandic Klara, Stockholm
Scandic Continental, Stockholm
Scandic Park, Stockholm
Scandic Umeå Plaza
Scandic Strömmen, Norrköping
Scandic Linköping City
Scandic Europa, Göteborg
Scandic Opalen, Göteborg

Läs mer på www.scandichotels.se

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 17 times, 1 visit(s) today