Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Toppbetyg till Kung Fu Girl från Charles Smith

skriv ut
Kung Fu Girl Riesling från den omtalade vinproducenten Charles Smith är framtaget för att vara ett kick ass-vin till asiatisk käk! Vinet är torrt och fruktigt och gör sig utmärkt till såväl kryddstarka asiatiska rätter.

Kung Fu Girl Riesling är gjort på druvor från vingården Evergreen, i Washington, där jordmånen är vulkanisk jord med inslag av grus och kalk. Vingården sköts enligt kriterierna för ett hållbart jordbruk och druvorna planterades 1998. Jäsningen genomförs i rostfria ståltankar med hjälp av odlad jäst samt den naturliga jästen. Vinet lagras med jästfällningen under sex månader.

Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av tropisk frukt, päron, honung, persika, litchi och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, litchi samt en touch av citruszest. Vinet är fruktigt och har en lång och god eftersmak.

Den passar utmärkt till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter. Rätterna får gärna ha asiatiska inslag och det gör inget om det finns lite kryddhetta i anrättningen.

Ett prisvärt vin som passar för lagring ett par år, om man så önskar.

Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit “Årets Vinmakare” i amerikansk media. Han är självlärd i konsten att göra vin och är idag bland de bästa vinmakarna i Washington. Han har en bakgrund som manager för en rad danska rockband och hans passion för vin föddes under turnéåren. Efter ett besök i det vackra vinområdet Walla Walla i Washington 1999 blev han inspirerad och 2001 lanserade han sitt första vin. Åtta år senare blev han utsedd till Årets Vinmakare av Food & Wine Magazine. 2015 öppnade han sitt nya vineri vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle.

 

Kung Fu Girl Riesling

Artikelnr: 2690

Pris: 139 kr

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 97 times, 1 visit(s) today