Du i Fokus
Dryck

Sweden Rock lanserar single malt whisky med kryddig smak av kaffebönor

skriv ut
Gemenskap är ett av Sveriges största rockfestival Sweden Rock Festivals absoluta signum. Att mötas över en kaffe är också något som för många människor signalerar gemenskap. Detta har landets största festival nu tagit fasta på, och lanserar därför en exklusiv maltwhisky med smak av just nyrostade espressobönor. På detta sätt vill de hylla festivalens unika stämning.

För femte året i rad presenterar Sweden Rock Festival, i samarbete med Mackmyra och Brands For Fans, en unik whisky i begränsad upplaga. Att de eftertraktade flaskorna brukar sälja slut tämligen snabbt kan förklaras med att festivalen har en mer lojal publik än någon annan.

”Vi har förstått att många av våra besökare köper två flaskor. En som de ställer på hyllan och en som de dricker”, konstaterar Sofia Lindqvist Lacinai, pressansvarig på Sweden Rock Festival, men tillägger att det inte bara är en whisky för hårdrockare. ”Det finns även andra whiskyfans och Mackmyra-samlare där ute som gillar våra årswhiskys”, säger hon.

Sweden Rock 19 Single Malt Whisky Kaffe är en elegant svensk maltwhisky som kännetecknas av Mackmyras karaktär och som delvis finishlagrats på fat som tidigare lagrat så kallad kaffewhisky, och delvis på ex-bourbonfat. Doften är kryddig och fruktig med en mjuk ekighet och aromer av rostade kaffebönor, vanilj, örtiga kryddor och ekfat. Även smaken är kryddig, fruktig och mjuk med aromer av kaffebönor och rostade ekfat. Eftersmaken är fruktig och kryddig med vanilj och arrak.

-Det är en dryck som med fördel upplevs tillbakalutat i favoritfåtöljen, lyssnandes på favoritbandet. ”Men årets smak är väldigt spännande och garanterat riktigt god till en kopp kaffe också”, säger Sofia Lindqvist Lacinai.

För den som älskar hårdrock är dagarna i Sölvesborg årets mest självklara höjdpunkt. Varje sommar samlas tusentals musikälskare från hela världen för att förenas i sin kärlek till de hårda riffen. Många bestämmer sig för att återvända till festivalen redan innan någon line-up presenterats. Det är ett förtroende som ställer höga krav – vare sig det gäller bandbokningar eller en ny dryck.

Årets festival, som pågår 5–8 juni, bjuder bland annat på klassiska namn som Kiss, Rainbow, Slayer och Def Leppard.

Artikelnummer: 85115-01
Pris: 699 sek

 

Text och bild – pressmaterial

 

Visited 13 times, 1 visit(s) today