Du i Fokus
BöckerMat & Dryck

Baka utan ugn – Chokladfondant med dulce de leche

skriv ut
No bake = baka utan ugn. Ett roligt och annorlunda sätt att baka som ger ett förbluffande gott resultat! Camilla Hamid insåg redan som tioåring att det mesta går att baka utan ugn – bara man vågar testa. Hennes nya kokbok “Baka utan ugn” rymmer alltifrån tårtor och bakelser till pajer och småkakor – helt utan omvägen via ugnen. 

Camilla Hamid startade bloggen My Kitchen Storys hösten 2014 och sedan dess har framgångarna stått som spön i backen. Otaliga priser har hon fått, tv-kock har hon blivit och nu kommer första bakboken “Baka utan ugn”. Att det blivit just bakning beror på att hennes mamma älskade att laga mat men inte att baka, så det blev liksom Camillas grej i köket.

Recepten i boken är enkla och bilderna tagna av Ulrika Pousette är helt fantastiska! Allt ser overkligt gott ut och det vi provat är verkligen superenkelt och väldigt gott. Pannacottapaj med fläder, citron & jordgubbar, Citronmarängbakelser, Chokladfudgetårta, Cheesecaketårta och 56 andra läckra recept finns i boken med tydliga beskrivningar och ganska få ingredienser. Bakverk som alla klarar att göra!

Detta är bakboken för dig som vill baka i husvagnen eller på båtsemestern eller om man helt enkelt vill vara säker på att inte bakverket ska gräddas ojämnt. Sån händer inte med Camillas härliga recept!

Här bjuder vi på ett av dem:

Chokladfondant med dulce de leche

4 Portioner

Chokladfondant

  • 45 st digestivekex
  • 5 dl chokladsås
  • 2 dl Karamelliserad mjölk, sötad (dulce de leche)

Topping

  • florsocker
  • vispgrädde
  • färska bär
Gör så här:

Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare.

Tillsätt chokladsåsen och kör ihop till en formbar massa under fortsatt mixning.

Fodra 4 portionsformar eller glas, 6–8 cm i diameter minst 5 cm höga, med plastfolie. Se till att det finns marginal för att kunna vika över plastfolien. Tryck ut kexmassan i ett cirka 1⁄2 cm tjockt lager i formarna. Lämna ett ordentligt utrymme för fyllningen.

Klicka ner 2–3 matskedar dulce de leche i varje form och täck över fyllningen med resten av kexmassan. Tryck till ordentligt så att massan sluter tätt runt fyllningen.

Vik över plastfolien och låt portionsformarna stå i kylskåpet i minst 30 minuter.

Lyft upp fondanterna med folien och vänd upp dem på fat.

Pudra florsocker över fondanterna och servera dem med vispad grädde samt eventuellt bär.

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Recept – Camilla Hamid, Bild – Pressmaterial

 

Visited 64 times, 1 visit(s) today