Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Svenskarnas favoriter kommer från Italien

skriv ut
Varje år säljer The Wine Company hundratalstusentals liter vin till svenskarna som levereras direkt hem till dörren. När företaget nu summerar det gångna året och ser på svenskarnas favoriter är det främst röda klassiker från Europa. De populäraste vinerna kommer från Italien. 

– Våra kunder är väldigt nyfikna och vill lära sig mer om vin. Många hör regelbundet av sig till vår kundtjänst för att ställa frågor, vilket är jättekul. Något som vi märker är att allt fler fokuserar snarare på kvalitét än kvantitet. Svenskarna är generellt medvetna och måna om vad de stoppar i sig. Något som syns tydligt i valen av deras beställningar, säger Linda Sorby, Marketing Manager på The Wine Company.

Svenskarnas favoriter från The Wine Company

Rött: Villa Firenze Toscana 2014
Högst på listan bland de röda vinerna hamnar Villa Firenze. Ett elegant vin från Toscana med mycket smak och elegans. Det är lika rött och intensivt som dess färg. Björnbär, svarta vinbär och en ton av apelsinblommor möter en mjuk ton av vanilj från fatlagringen. Frukttonerna i vinet står mot den lätta rökiga trätonen och det är föga förvånande en favorit bland svenskarna.

Pris: 119 kr
Artikel-nr.:681344

Vitt: Aurora Gavi 2016
Favoritvinet i den vita kulören är Aurora Gavi. Det här vinet har Roberto Sarotto tillägnat sin fru Aurora. Exotiska frukttoner gifter sig med klara, blommiga noter. Vinet är friskt som ett krispigt äpple i gommen ochdet är mineraliskt med överraskande lång eftersmak. Det är viner som dessa som gör att Gavi ses som Italiens Chablis.

Pris: 99 kr
Artikel-nr.:439528

Champagne: Champagne Sophie Baron Grande Réserve
Sophie Baron är en utsökt, prisvärd Champagne som tolkar den här globalt unika drycken på bästa sätt. Endast viner av finaste Réserve-kvalitet har använts och förenats till en enastående Cuvée. Den fina, kvardröjande moussen och den mogna smaken är ett bevis på den framstående kvaliteten.

Pris: 199 kr
Artikel-nr.:303781

Årets nykomling: Giovanna Prosecco
Ny på topplistan finner vi den här friska Proseccon, ett lätt pärlande vitvin från regionen med samma namn. Det är en klassisk aperitif, men det går också bra att servera till antipasti eller en sallad. Giovanna har en frisk doft av gröna äpplen och sommarblommor. Prosecco har en lätt, frisk och fruktig smak som gjort vinet oerhört populärt.

Pris: 99 kr
Artikel-nr.:731819

Veteranen: Marqués de Sandoval Reserva 2012
Det vin som hållit sig längst på topplistan genom åren och som är en av våra kunders absoluta favorit genom tiderna är ett spanskt vin vid namn Marqués de Sandoval. Den röda drycken från över 50 år gamla druvstockar har lagrats tolv månader på barriquefat. Marqués de Sandoval förför med uttrycksfulla, komplexa fruktaromer och en sammetslen, elegant struktur. En sagolikt bra Reserva som är mycket prisvärd.

Pris: 115 kr
Artikel-nr.:576996

 

Text och bild – The Wine Company

 

Visited 11 times, 1 visit(s) today