Du i Fokus
Dryck

Spirit of Sweden – kolsyrad lemonad i världsklass!

skriv ut

Sommaren står för dörren. Då lanserar Spirit of Sweden en serie svalkande drycker i fem olika smaker. Fräscha smaker i snygga burkar!

Bakom varumärket Spirit of Sweden står dryckeshuset Herrljunga Drycker. Ett företag med över 100 års erfarenhet av dryckestillverkning av bland annat saft, glögg, cider och nypressad juice. Nu även kolsyrad lemonad på burk, perfekt för stundande middagar, häng på altaner och badbryggor.

Smakerna i den nya lemonadserien är citron, blodapelsin, rabarber, blodgrape, och kombinationen jordgubb/lime. Att serien blev på hela fem smaker var för att utvecklingsteamet inte kunde välja bort någon.

– Alla smaker var helt enkelt för goda, berättar Lise-Lotte Holmberg, försäljningschef på Herrljunga Drycker, vars favorit är blodgrape. Det ska bli spännande att se hur svenska folket tar emot dryckerna. De som hittills provsmakat är lyriska och kallar de för “världens godaste lemonad”, berättar Lise-Lotte.

Designen på burkarna är ett samarbete mellan Frida Andersson-Engman och Mikael Selin.

– Vi ville få en kontinental känsla i designen. Att burkarna riktigt skulle andas semester, premium och genuin, äkta lemonad. Målet var också att förpackningen verkligen skulle spegla hur läskande, goda de faktiskt är. Det tycker jag att vi har lyckats med, säger Frida Andersson-Engman.

– Även om varumärket Spirit of Sweden är ungt, är kunskapen om dryck på fabriken i Herrljunga något näst intill antikt, säger Frida och skrattar. I generationer han man pressat frukt här så att tillverka en riktigt god lemonad var ingen större utmaning, fortsätter Frida.

Lemonaderna finns i Axfoods butikskocept Hemköp, Citrygross, Tempo och Matrebellerna.

Testpatrullen har såklart smakat och har, precis som skaparna själva, svårt att välja en favorit. Men jordgubb/lime har något extra och blodapelsin kommer som god tvåa. Alla smakerna är väldigt fräscha och svalkande, de ska dock serveras väl kylda.

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

Visited 26 times, 1 visit(s) today