Du i Fokus
Dryck

Prisbelönta bubblor från Italien

skriv ut
Bolla grundades redan 1883 och producerar numera vin från fem regioner. Vinhuset ligger i Veneto, en region i nordöstra Italien, mellan alperna och Adriatiska havet. Här producerar vinmakare Christian Zulian klassiska viner med moderna inslag. 

Bolla Extra Dry Prosecco är ett torrt mousserande vin med eleganta bubblor som passar lika bra till välkomstdrinken och mingeldryck som till lättare rätter som ljust kött, fisk, skaldjur och sallad.

Druvorna skördas för hand strax innan de är fullt mogna för att behålla syran. Därefter pressas druvorna varsamt och fermenteras under temperaturkontroll och med utvalda jäststammar. Vinet pumpas sedan över till ståltank för en andra fermentering innan det buteljeras.

Bolla Extra Dry Prosecco är ljust i färgen med små bubblor som kittlar behagligt i gommen. Aromerna går åt kandiderad frukt, smaken är av mogen frukt som nätmelon, citrus, päron och ett uns av färska gröna äpplen. Avslutningen är lång och djup med en balanserad syra. Det är mycket vin för pengarna!

Serveras vid 8-10 °C och tjänar inte på lagring.

 

Bolla Prosecco Extra Dry DOC

Artnr: 75189

Priset: 77 kr

 

Text & Bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 12 times, 1 visit(s) today