Du i Fokus
Dryck

Populära boxar från Drostdy-Hof – nu med ny design

skriv ut

Drostdy-Hof Chenin Blanc och Drostdy-Hof Chardonnay Viogner är två uppskattade viner från Sydafrikas mest populära vinhus.Vinerna är friska, mångsidiga och prisvärda – riktiga fynd. Att de dessutom är miljövänliga och bidrar till goda arbetsvillkor är ett extra plus.

Om man besöker det vackra Sydafrika och tar en tur till området Tulbagh finner man en blomstrande dal omgiven av massiva berg på tre sidor. I detta natursköna område finner man Drostdy-Hof Winery som är en av Sydafrikas mest avancerade vinanläggningar. Vinboxarnas nya utseende har försetts med stilrena grafiska illustrationer av de omkringliggande bergen från det vackra området.

Sydafrika har blivit en favorit för oss svenskar, och 2019 såldes det exempelvis runt 1,2 miljoner liter av Drostdy-Hofs viner i Sverige. Landet är idag världens 7:e största vinproducent. När det gäller den svenska vinkonsumtionen innehar man plats nummer 1 vad det gäller vita viner och plats 8 vad det gäller röda viner.

Drostdy-Hof Chenin Blanc är ett friskt vitt vin med fruktig smak, och tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen. Doften är frisk och fruktig av tropisk frukt, äpple och grapefrukt.

Vinet passar bra till rätter med fisk, skaldjur och fågel. Gärna med fräscha och fruktiga tillbehör.
Drostdy-Hof Chenin Blanc
Artikelnr: 2069
Pris: 199 krDrostdy-Hof Chardonnay Viogner är ett torrt, friskt vitt vin med medelfyllig smak av nektar, persika, citrus och äpple. Balanserad syra och fruktigt avslut. Doften är fruktig och aromatisk med inslag av persika, mandarin, äpple och blommor.

Vinet passar utmärkt till olika anrättningar av fisk, skaldjur och fågel. Gärna med fruktiga och syrliga tillbehör. Även en trevlig sällskapsdryck.
Pris: 219 kr
Drostdy-Hof tar ansvar miljömässigt och planerar för att framtida generationer ska få möjlighet att fortsätta med vinproduktion. De har arbetat med vinframställning på ett miljömässigt hållbart sätt sedan 2004 och har kommit långt vad det gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder. De använder sina resurser effektivt, har minskat användning av vatten och minimerat avfall. Drostdy-Hof arbetar också för att ge anställda goda arbetsförhållanden och levnadsvillkor. De driver flera projekt för att främja socialt ansvar, bland annat har de ett samarbete med organisationen Pinotage Youth Development Academy (PYDA) som ger fattiga unga kvinnor en chans till utbildning och ett arbete inom vinbranschen.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Folkofolk

 

Visited 9 times, 1 visit(s) today