Du i Fokus
Dryck

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut – ekologiskt bubbel med fransk elegans

skriv ut
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är ett ekologiskt bubbel med fransk elegans. Detta torra och mousserande vin med sin balanserade och behagliga fruktighet passar utmärkt till middagen eller under kvällen som ett elegantare alternativ.

Denna ekologiska Blanc de Blancs bjuder på balans mellan frukt och fräschör och har såväl mjuka som uppfriskande bubblor. Doften är behaglig och angenäm med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken har en balanserad fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är producerad på utvalda ekologiskt odlade druvor. Termen Blanc de Blancs översätts till ”vita av vita” och innebär att alla druvor i blandningen måste vara gröna. Efter en noggrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Vinet får sedan vila på ståltank en tid innan buteljering. Denna tillverkningsmetod kallas charmatmetoden.

Bubblet gör sig bäst om det serveras vid 8-10°C och passar utmärkt att dricka för sig självt eller till rätter med fisk och skaldjur.

 

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Artikelnr: 77141

Pris: 96 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

 

Visited 21 times, 1 visit(s) today