Du i Fokus
Dryck

Penfolds lanserar unik Champagne i begränsad upplaga

skriv ut
I ett sällsynt spännande samarbete med Champagnehuset Thienor lanserar nu Penfolds två nya champagner i begränsad upplaga. Båda från den uppskattade årgången 2012. Champagnerna blir ett legendariskt möte mellan Australiens anrika vinproducent Penfolds som har en 175-årig vinhistoria och det franska Champagnehuset Thiénot. Samarbetet utgör en ny smakfull vinallians mellan Frankrike och Australien.

Med en stark förkärlek till Frankrikes vinkultur har Penfolds chefsvinmakare Peter Gago tagit fram två champagner i samarbete med Thiénots chef de cave Nicolas Uriel. Resultatet av samarbetet är en Blanc de Blancs och en Blanc de Noirs. Båda med med njutbar och komplex karaktär.

Blanc de Blancs

Champagnen är gjord av 100% Chardonnay, en dosage på 2g/l och en alkoholhalt på 12,5%. Omsorgsfullt framtagen bjuder Blanc de Blancs på toner av citrus och vanilj, tillsammans med lätt vispad grädde. Med stark närvaro av Champagne-regionens unika signatur skapas en fullfjädrad Blanc de Blancs-upplevelse.

Lansering: 17/8

Artikelnr: 9057201

Pris: 1399 kr

 

Blanc de Noirs

Champagnen är gjord av 100% Pinot Nior, en dosage på 4g/l och en alkoholhalt på 12,12%. En mogen smak med initial arom av kaffebönor som försiktigt utvecklas till toner av vanilj, aprikos och hallon. Till sist formas en mjuk och långvarig smak. Resultatet blir en ihållande uppfriskande känsla.

Lansering: 17/8

Artikelnr: 5281201

Pris: 1399 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 4 times, 1 visit(s) today