Du i Fokus
Dryck

Nya Minttu Twist – lakritsstång, polkagris och bubbelgum på flaska

skriv ut
Lekfulla och spännande smaker med endast 16 % alkohol, det är nya Minttu Twist – en ny produktserie från den friska pepparmintsklassikern i Finland. Nyligen lanseras Minttu Twist i smakerna Laqriz, Polka och Bubbelgum på Systembolagets beställningssortiment.

Minttu, den klassiska pepparmintshoten från Finland, lanserar nu en serie lågalkoholalternativ som svar på den rådande lågalkoholtrenden och det stadigt växande shotsegmentet. Tre smaker tar plats i den nya lanseringen i en godisserie tappad på flaska: mjuk och fräsch mintlakrits, söckersött bubbelgum och klassiska polkagriskarameller.

– Lågalkoholtrenden har funnits med oss ett tag, och då framförallt inom vin och öl, men vi ser också en växande efterfrågan på lågalkoholhaltiga alternativ när det kommer till shots. Att addera nya spännande smaker till den klassiska Minttu och dessutom med en tredjedel av originalets alkoholhalt känns både kul och modernt , säger Pia Hägglöf, varumärkesansvarig för Minttu.

Minttu Twist är ett lekfullt och färgglatt alternativ till shots med högre alkoholhalt. Till skillnad från klassisk Minttu är Minttu Twist lättare med sina 16 procent alkoholhalt mot originalets 35 procent. Däremot har man inte tummat på den intensiva smakupplevelse som karaktäriserar Minttu.

Testpatrullen har testat och vi blev direkt väldigt förtjusta i de fina flaskorna.  Systembolaget säljer dem en och en, vi hade gärna sett en presentförpackning med alla. Polka blir direkt allas favoritsmak, den smakar mest och är godast. Laqriz kommer som god två, den doftar gott av lakrits, men smakar inte lika mycket som den doftar. Bubbelgum doftar gott och mycket av bubbelgum men smakar tandkräm…

Minttu Twist
Arikelnummer: 82957, 83156, 83088
Pris: 159 kr för 50cl

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 87 times, 1 visit(s) today