Du i Fokus
Hem & Inredning

Tony Irving designar kristallkrona i modern tappning

skriv ut
Under Formex presenterade Markslöjd sitt nya samarbete med Tony Irving. Montern fullkomligt gnistrade av den nya kristallkronan ’Hidden Gem’ som de tagit fram tillsammans. Lampan är en modern tolkning av den klassiska kristallkronan men med små finesser…

Människans längtan till och behov av balans är utgångspunkten i Tony Irvings design, och i formgivningen av Hidden Gem kom inspirationen från den kinesiska filosofins yin och yang, där de två fälten symboliserar universums urkrafter som balanserar varandra. Hälften av prismorna i lampan är rökfärgade, och de balanseras av lika många glasklara motsvarigheter. Balansen och ljusspelet i dem ger en känsla av harmoni och lugn.

– Kristall är ett material jag håller särskilt varmt om hjärtat. I dansens värld har det en central roll som utsmyckning på våra kläder och ger en extra dimension av glamour och flärdfullhet, säger Tony Irving.

Nog för att det ser ut som en klassisk kristallkrona, skillnaden är att i Tonys design så kan man byta ut den nedersta kristallen och på så sätt få en helt ny lampa. Varje lampa kommer med fyra utbytbara, färgade kristaller. Varje färg har en alldeles speciell betydelse för Tony.

– De utbytbara kristallerna gör det möjligt att byta färg och karaktär på lampan efter humör, säsong och inredningsstil. Kristallen kommer i bärnstensgult, burgundy, lila och turkos. Den bärnstensgula är en rofylld kulör som representerar hösten. Burgundystenen symboliserar passion och kärlek. Den lila ingjuter en känsla av exklusivitet och lugn medan den turkosa är en balans mellan de naturnära nyanserna blått och grönt, säger Tony Irving.

 

Hidden Gem finns i två storlekar, där den största är 50 cm hög och den mindre 36 cm. Cirkapris 7 490 respektive 4 375 kr.

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 32 times, 1 visit(s) today