Du i Fokus
Dryck

Nya kungen i vitvins-djungeln – Apes and Grapes Crisp and Floral

skriv ut

Nyligen lanserades den självutnämnda kungen i djungeln, Apes & Grapes, sitt vita vin Crisp and Floral och succén var ett faktum. Alla flaskor sålde slut på mindre än två veckor. Nu återkommer vinet i ny tappning, den här gången i en 3-liters bag-in-box som är en förpackning vi svenskar sedan länge tagit till våra hjärtan. Boxen är klimatsmart och smidig samt praktisk att ta med sig och den här kommer som sagt direkt från djungeln… nej förlåt från Ungern!

Kärt barn har som bekant många namn och bag-in-boxen är sannerligen inget undantag till regeln. I Sverige hyser många en förkärlek till viner som kommer i just den förpackningen som även går under epiteten BIB och lådvin. Apes & Grapes Crisp and Floral är en spännande nyhet på låda innehållande tre liter vin som kostar 159 kr, mindre än 40 kronor per flaska alltså. Den djuriska utsidan prydd med tecknade djur i djungelns alla färger får man på köpet.

Bland smak och doft råder inte djungelns lag utan här lever karaktärerna i symbios med varandra. Fruktiga inslag av vit persika, honungsmelon och kiwi går som en röd tråd genom upplevelsen och samsas med finstämda citrustoner och en fläkt av vita blommor. Sammanfattningsvis ett uppfriskande vin med massa frukt och en finstämd sötma.

Viner med högre alkoholprocent är idag inte lika eftertraktat som tidigare utan många konsumenter söker ett lättare mer tillgängligt vin till både vardag och fest. Det blir såklart extra roligt att få möjligheten att erbjuda konsumenten just ett sådant alternativ då det ligger helt rätt i tiden, säger Oskar Johansson, produktansvarig på Anora. Att vinet håller utmärkt kvalitet till ett makalöst pris och dessutom presenteras i en miljövänlig och vackert utsmyckad bag-in-box ger ytterligare en dimension till nyheten. Det här är inte bara vänligt för plånboken utan även för miljön, fortsätter Oskar.

Apes & Grapes är ett allroundvin och passar till det mesta, allt från fördrinken till middagen. Det passar utomordentligt bra till lite kryddstarkare anrättningar då det innehåller en viss restsötma som dämpar och gifter sig väl med det heta i maten. Vinet serveras med fördel väl kylt.


Apes & Grapes, Crisp and Floral finns i beställningssortimentet
Artikelnr: 50752
Pris: 159 kr


Text och bild – Pressmateial

Visited 25 times, 1 visit(s) today