Du i Fokus
Dryck

Ny kvalitetschampagne tar titeln som Sveriges billigaste

skriv ut
Sveriges bästsäljande champagner utmanas när nya Champagne Debuchy tar över positionen som landets billigaste – utan att tumma på kvaliteten.

”Generös och elegant, med en klassisk champagnekaraktär av aprikos, mogna äpplen, brioche och nougat med en mineralkrämig mousse.”

Så beskriver Wilhelm Schultz, Owner & Portfolio Manager på Enjoy Wine & Spirits, den nya Blanc de Noirs som har tagits fram i samarbete med Champagnehuset Didier Chopin. Med 195 kronor per flaska blir Champagne Debuchy prisledande på champagne i Sverige och ett utmärkt val för den som vill få mycket champagne för pengarna, utan att gå miste om vare sig kvalitet eller smak.

För alla festliga tillfällen

Servera champagnen som aperitif innan middagen eller till mingel och mat. Champagne Debuchy ett prisvärt val för sommarens alla festligheter och andra speciella tillfällen under året.

”Visst blir allt lite festligare om det skålas i champagne? Fler tillfällen, stora som små borde få avnjutas med en frisk och smakrik champagne utan att det kostar skjortan. Vi är stolta över att lansera Champagne Debuchy med den här kvaliteten till det här priset. Samarbetet med Champagnehuset Didier Chopin har blivit allt vi hoppats på och lite till”, säger Maria Wästlund, Head of Marketing på Enjoy Wine & Spirits.

Om Champagne Debuchy

Druvorna kommer från byarna Cuchery, Faverolles och Serzy et Prin i Vallée de la Marne. Cuvéen består av 60 procent pinot meunier och 40 procent pinot noir. Vinet har legat tre år på sin jästfällning innan degorgering, vilket är betydligt längre än den lagstadgade minimitiden för en non vintage-champagne.

Champagne Debuchy är en torr, frisk och smakrik champagne med fin mousse och bra balans med inslag av gula och röda äpplen, brioche, mineraler och mogen citrus. Eftersmaken är lång och elegant med ett läskande avslut. Den långa lagringstiden på jästfällningen ger en djup brödighet och toner av nougat i det färdiga vinet.

Champagne Debuchy Brut Reserve 
Artnr: 5161901

Pris: 195 kr
Text och bild – Pressmaterial
Visited 12 times, 1 visit(s) today