Du i Fokus
Dryck

Nu kan du brygga en hel kanna kaffe med Nespresso

skriv ut

Vertuo Next är den första Nespressomaskinen som brygger en hel kanna kaffe. Därmed tar Nespresso ytterligare ett steg mot den svenska kaffekulturen, med dess stora tradition av att dela kaffestunden ihop med vänner, familj och kollegor. 

I och med lanseringen av Vertuo Next släpps även en helt ny kaffeblandning till Vertuo-sortimentet. Det nya kaffet Carafe Pour-Over Style brygger 535 ml, innehåller Arabicabönor från Peru och Colombia och har en rostad och rökig smakprofil. På sikt kommer sortimentet för kannan att växa och erbjuda flera variationer i smak, stil och styrka. Inför lanseringen av Vertuo Next har Nespresso även designat en ny glaskaraff, som passar både för bryggning och servering.

Vertuo Next brygger inte bara kaffe i kvantitet, den kan även brygga de välkända kaffesorterna i flera storlekar. Med ett enda knapptryck brygger den allt ifrån en stor kopp kaffe till en hel kanna. Maskinen är, precis som de tidigare Vertuo-modellerna, utvecklad med en intelligent och innovativ CentrifusionTM-teknologi, som möjliggör bryggning av kvalitetskaffe i sex olika storlekar.

Vertuo-maskinerna har även ett helt eget kapselsystem, där varje kapsel är försedd med en streckkod. Maskinen känner av streckkoden på kapseln och kan utifrån detta anpassa parametrarna för infusionstid, kanna eller koppstorlek, vattentemperatur, flödeshastighet och rotationshastighet för att brygga en perfekt kopp kaffe – eller kanna – med Nespressos kännetecknande kvalitet och silkeslena crema. Vertuo Next är redo att brygga efter bara 30 sekunders uppvärmning.

Vi vet att många svenskar föredrar en stor kopp kaffe och helst i sällskap av andra. Att fika är väl bland det bästa vi har? Därför är vi glada och stolta över att äntligen kunna erbjuda en smidig lösning där man får en hel kanna högkvalitativt och hållbart Nespressokaffe som är perfekt för fikastunden med nära och kära, säger Linda Fazekas, Nordic Marketing Manager på Nespresso.

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning

Nespressokapslarna innehåller färskmalet högkvalitativt kaffe som är hållbart producerat genom Nespresso AAA Sustainable Quality Program i samarbete med Rainforest Alliance. Kapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Vertuokapslarna, liksom alla andra Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar som de är, med kaffesumpen kvar. Även förpackningen för nya Vertuo Next är förbättrad. Den är gjord av 100 % återvinningsbart material, medan maskinen i sig är tillverkad av 54 % återvunnen plast.

Vertuo Next brygger en kanna (535 ml) samt fem olika koppstorlekar: Alto (414 ml), Mugg (230 ml), GranLungo (150 ml), Dubbel Espresso (80 ml) och Espresso (40 ml).

Nespresso Vertuo Next kostar mellan 1699 SEK – 2199 SEK i Nespressos boutiques, på nespresso.com/se och hos utvalda återförsäljare.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 18 times, 1 visit(s) today