Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Moment Karibien för tankarna till varmare breddgrader

skriv ut
Mackmyra har i samarbete med den kända romproducenten Plantation Rum återigen skapat en single malt whisky, delvis slutlagrad på romfat från Barbados och Jamaica.  Resultatet, Moment Karibien, är en kryddig och fruktig whisky som för tankarna till varmare breddgrader.

Nu kommer Moment Karibien, en efterlängtad uppföljare till säsongswhiskyn Mackmyra Vinterdröm, som lanserades hösten 2016. Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio och Plantations Rums grundare och källarmästare, Alexandre Gabriel, har återigen hittat den optimala smakkombinationen.

– Vi är oerhört glada och stolta över det långsiktiga samarbetet med Plantation Rum och Alexandre, som vi inledde för fyra år sedan. Tillsammans finner vi nya idéer och unika smakkombinationer för både whisky och rom. Moment Karibien är en skönt exotisk whisky, säger Angela D’Orazio.

Den nya Momentutgåvan är en singel malt whisky destillerad på Mackmyra Bruk, och lagrad i Bodås Gruva. Cirka 75 procent av utgåvan har slutlagrats på fat som använts för mognad av Plantations Barbados-  och Jamaican Rum. Moment Karibien har även små delar whisky från både tidigare oloroso- och körsbärsvinsfat. Resultatet är en kryddig och fruktig whisky med varma toner av rom, vanilj och ek. De olika faten som utgör Moment Karibien är mellan åtta och tolv år.

Moment Karibiens doft är fruktig, kryddig och smörig med nyanser av vanilj, päronkola och rostade ektoner. Smaken är kryddig och fruktig sammanflätad med varma toner av rom, oloroso och ekig vanilj. Texturen är lätt oljig. Eftersmaken är fruktig, ekig med inslag av vanilj.

En mjuk, varm och lättdrucken rom som passar en kall vinterkväll framför brasan. Finns i Systembolagets beställningssortiment.

Artnr: 82782-01

Pris: 1 198 kronor

Visited 12 times, 1 visit(s) today