Du i Fokus
Dryck

Minttu med smak av kanelbulle

skriv ut

Förra året lanseras den älskade kanelbullen i flytande form och sålde slut på bara någon minut. Nu kommer Minttu Cinnamon Bun tillbaka, så fler kan njuta av den läckra kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint. 

Kalendern är fylld med dagar tillägnade mat och bakverk, men få orsakar lika mycket ståhej som kanelbullens dag den 4 oktober.

Som en hyllning till vår mest älskade bulle anammade Minttu den svenska fikatraditionen redan förra året, genom att lansera Minttu Cinnamon Bun – en shot med len smak av kanelbulle och frisk mint. Då kom endast 200 flaskor av den exklusiva utgåvan, i år är det 500 flaskor som lanseras i Systembolagets beställningssortiment.

-Vi är stolta över att fortsätta erbjuda nya, spännande smaker som baseras på den klassiska Minttu Peppermint. I år känns det dessutom extra roligt att succén Minttu Cinnamon Bun lanseras med lägre alkoholhalt, något vi märkt att allt fler efterfrågar!, säger Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu.

Minttu Cinnamon Bun är tillverkad i Åbos CO2-neutrala fabrik och har en alkoholhalt på 30 procent till skillnad mot originalets 35 procent. Smaksättningen passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i den omtalade Freakshaken. Hoppa på freakshaketåget med Minttus eget recept!

Minttu Fika-Freakshake

  • 50 ml Minttu Twist Cinnamon Bun
  • 50 ml kallt kaffe
  • 200 ml havre- eller mandelmilk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakaopulver

Blanda ingredienserna i en mixer. Häll upp drinken i ett glas, gärna ett milkshakeglas eller en stor glasmugg. Tillsätt vispad grädde, pudra över kanel och garnera med chokladströssel, chokladgodis och non-stops. Varför inte toppa med en kanelbulle!

 

Testpatrullen har såklart smakat kanelbullelikören och blev till att börja med överraskade över färgen och konsistensen. Vi hade förväntat oss en variant av gräddlikör av någon anledning, istället var det en klar vätska. Doften är en tydlig mix av kanelbulle och mint medan smaken är mest kanelbulle. Förvånansvärt god faktiskt!

 

Minttu Cinnamon Bun

Artikelnummer: 53712

Pris: 149 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 16 times, 1 visit(s) today