Du i Fokus
Dryck

Las Moras Organic Chardonnay Reserve – ett vin med argentinskt temperament

skriv ut
Las Moras Organic Chardonnay Reserve lanserades 2008 och har blivit ett av de mest populära argentinska vinerna i Sverige. Nu kommer det i ny design och i en ny fräsch årgång. Vinet har allt man kan förvänta sig av en välgjord chardonnay – en intensiv fruktighet av solmogen tropisk frukt, en lätt fet textur och ett klädsamt inslag av fat. Vinet har en mycket generös personlighet men även en fläkt av det argentinska temperamentet.

– Vinet genomsyras av ett hållbarhetstänk då det både är ekologiskt och kommer i den miljövänliga boxen. Smaken passar alla som uppskattar en god chardonnay samtidigt som den väl speglar de unika förutsättningarna i Argentina och kanske även det argentinska temperamentet, säger Flavia Bergström, med ett leende. Flavia är ansvarig produktchef och född och uppväxt i Argentina.

Vingården är välskött och ligger vidunderligt vackert 650 meter över havet i Tulumdalen mellan de två bergskedjorna Anderna och Pie de Palo. Vinområdet heter San Juan och är landets näst största vindistrikt, beläget norr om Mendoza, och står för cirka 25 procent av landets totala vinproduktion.
Las Moras Reserva Chardonnay har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj. Det är ett mångsidigt vin som passar till fågel, fisk, fläsk och pastarätter såväl som till vegetariskt.
Las Moras Organic Chardonnay Reserve
Artikelnr: 16018
Pris: 229 kr
Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial
Visited 29 times, 1 visit(s) today