Du i Fokus
Dryck

Krispig ljus lager på burk från S:t Eriks Bryggeri

skriv ut

S:t Eriks Bryggeri har kommit med en krispig ljus lager på burk. S:t Eriks Ljus Lager är en svensk hantverksöl med lätta örtiga toner från den tyska ädelhumlen och en ren maltig doft. En hantverksöl på burk, där priset konkurrerar med storbryggeriernas storsäljare.

Det har länge provbryggts på bryggeriet strax utanför Arlanda i Stockholm för att skapa ölen som saknats i S:t Eriks Bryggeris sortiment, en klassisk ljus lager. Med en lång och kall lagringstid har S:t Eriks Bryggeri nu fått fram en elegant hantverkslager som visar på den skicklighet som bryggeriet besitter. Välkända som ett av de större hantverksölen i Sverige med nationell närvaro på hyllan med sin IPA, Citra Pale Ale och Rabarber Sur. Nu har S:t Eriks Ljus Lager lanserats, en lager utan kompromisser.

S:t Eriks Ljus Lager är en hantverksöl som filtrerats för att skapa en riktigt ljus och krispig lageröl. Lätta örtiga toner av den tyska ädelhumlen och en ren maltig doft. Den markerade beskan harmoniserar fint med den torra smakprofilen och lämnar en örtig och finstämd eftersmak. En öl att avnjuta vid en bardisk i stan likväl som på middag hemma med vänner.

– Vi har jobbat länge med olika typer av lageröl men denna gång ville vi brygga en öl som var riktigt vacker och krispig. En utmaning när man brygger lageröl är att den utan pardon blottar alla eventuella defekter och felsmaker så vi har verkligen tvingats vara noggranna. Inget har lämnats åt slumpen, säger David Peuriere, Head Brewer S:t Eriks Bryggeri.

S:t Eriks Ljus Lager säljs i 6-pack

Artnr: 59675-15

pris 15,90 kr/burk

Text och bild – Pressmaterial

Visited 28 times, 1 visit(s) today