Du i Fokus
Dryck

Kees Swedish Vacuum Cleaner – Dammsugaröl

skriv ut

Nu kan du hälla den klassiska punschrullen som ett alkoholstarkt öl i glaset! Idag lanseras Kees Swedish Vacuum Cleaner från den hypade nederländske ölbryggaren Kees Bubberman. Dammsugarölet är en krämig och mörk så kallad pastry stout – svart öl med smak av choklad och marsipan.

Vem gillar inte dammsugare? Alltså de gröna marsipanklädda avlånga bakverken med en fyllning av kaksmulor smaksatta med punsch. Tydligen är de även en favorit hos den nederländske kult-bryggaren Kees Bubberman. Så mycket att han har gjort en alkoholstark specialöl av den klassiska svenska punschrullen.

Pastry Stout

Termen ”pastry stout” myntades ganska nyligen, men trenden att brygga sött, alkoholstarkt mörkt öl smaksatt med godis eller bakverk har stadigt ökat under 2000-talet. Till en början bryggdes imperial stout kryddade med kaffe, vanilj, kakao, honung eller kryddor och många började göra fatlagrade versioner av sina stouts. I dag är efterfrågan stor på öl som smakar som en hel efterrätt. Trenden med svarta dessertöl är långt ifrån över!

Kees Bubberman

Bryggmästaren Kees Bubberman från Nederländerna har gjort sig ett namn i internationella ölkretsar de senaste åren. Karriären började på holländska specialölsbryggeriet Emelisse. Utöver klassiska ölstilar bryggde han där dussintals öl i brittisk och amerikansk stil som porter, coffee stout och IPA. 2015 öppnade Kees ett eget bryggeri i hemstaden Middelburg. Redan första året röstades Brouwerij Kees fram som en av de bästa nykomlingarna på Ratebeer.com.

Brouwerij Kees

Affärsidén för Brouwerij Kees är att överraska med specialöl med kvalitetsstämpeln Pure & Craft. Det står för öl bryggt med djärva smaker av bästa möjliga och jämna kvalitet. Klassiska stilar, bryggda med en egen twist, karaktärsfulla och överraskande i smaken. 2018 gick Kees helt över till burkar. Enligt Kees Bubberman är burkar oöverträffade när det gäller att behålla smaken av raffinerade humlearomer.

Kees Swedish Vacuum Cleaner

Ölet som är nästan svart till färgen, har en alkoholhalt på 13%. Det doftar och smakar av choklad och marsipan, precis som en dammsugare, och passar till desserter med choklad – eller som dessert på egen hand.

Artikelnr: 1084115
Pris: 46:90 kr + pant

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 9 times, 1 visit(s) today