Du i Fokus
Dryck

Gin & Tonic glögg och snaps – till advent och jul och lite när som helst

skriv ut
Gin & Tonic till advent och jul… funkar det? Visst gör det! Redan för två år sedan lanserades GT-glöggen och sålde snabbt slut. I somras lanserades GT-Snaps, men den passar såklart även till jul med sina tydliga smaker. Bägge passar faktiskt lite när som helst.

Swedish Tonics gin & tonic glögg gjorde sin debut 2019 och sålde snabbt över 20.000 flaskor varav 10.000 redan det första dygnet. Gin och tonic glöggen är en kreativ tolkning av två väldigt starka trender, gin & tonic och glögg trenden som bara växer sig strakare för varje år.

GT-glöggen är ekologisk och tillverkad av svenska råvaror. Basen består av Swedish Tonics prisbelönta tonicsirap, gin, samt klassiska julkryddor som kanel, kryddnejlika, kryddpeppar & stjärnanis. En värmande och kryddig glögg där beskan från tonicens cinchonabark är markant och möter sötman som balanseras i mötet mellan agavesirapen och rårörsockret.

Anton Askenström, Co-founder, Swedish Tonic beskriver GT-glöggen så här: “vi fortsätter att ge julen en ny och självklar smak, där två genuina traditioner möts i en flaska med det bästa av två världar. En bitter smak från gin och tonicen i ett harmoniskt möte med den varma men inte alltför söta julen”. 

Glöggen är tillverkad av naturliga ingredienser i Sverige. Årets glögg lanseras både med och utan alkohol för att tilltala alla glas. Den kan servera både varm och kall, allt efter tycke och smak. En varm servering gör att du får julkänsla i såväl doft som smak. Dekorera med t ex. en rosmarinkvist, lite lingon, stjärnanis eller en kanelstång för att addera lite känsla. En kall servering över några iskuber och med en apelsinzest är väldigt fräsch och festlig.
G&T-snaps
Swedish Tonic har tidigare moderniserat svenska klassiker såsom G&T-semlan och den ovan nämnda G&T-glöggen. Innan sommaren tog man sig an nästa favorit, G&T-snapsen, som är kryddad med tonicsirap och massererad fläderblom. En handbryggd smakupplevelse med frisk och mild smak. GT-snapsen har en tydlig beska och syrlighet, aromatiska fläderblom och enbär, antydan av sötma, tydligt alkoholriv från ginen. 
Både glöggen och snapsen är helt nya för undertecknad och ett roligt inslag bland de traditionella dryckerna. GT-smakerna är tydliga i glöggen, men den “vanliga” glöggsmaken finns där också. Och nog för att snapsen togs fram till sommarens fester, men den passar bra både till kräftskivan och julmaten också. Flaskorna blir definitivt en “snackis” när man än väljer att ställa fram dem.

GT-Glögg

Artnr: 77859-02

Pris: 170 kr

 GT-Snaps

Artnr: 82919

Pris: 299 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 26 times, 1 visit(s) today