Cheesecake i glas med GT-gelé
4 personer
- 300 g naturell färskost
- 3 dl gräddfil
- 3 msk florsocker
- 1 ½ tsk fint rivet citronskal
- 8 digestivekex
- 4 citronskivor
GT-gelé
- 3 gelatinblad
- ½ dl pressad citron
- 2 msk socker
- ½ dl Hendrick’s Gin
- 1¼ dl tonic
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Plasta in en liten form med kanter. Koka upp citronsaften tillsammans med sockret och ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i citronsaften. Rör i Hendrick´s Gin samt tonic och häll blandningen i formen. Låt stelna i kyl i minst en timme. Lyft ur gelén ur formen och skär den i tärningar.
Vispa ihop cream cheese, gräddfil, florsocker och citronskal. Krossa kexen och fördela hälften i fyra glas. Klicka eller spritsa i hälften av ostkrämen. Lägg ett lager kexsmulor ovanpå och ös på med den sista krämen. Sätt i en citronskiva och toppa med gelétärningar.
Recept och bild – Eleonora von Essen, Hendricks Gin och Björn Tesch
Visited 39 times, 1 visit(s) today