Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Champagne Truck – snackisen på nästa fest

skriv ut
Vi har alla sett de olika truckarna med mat av alla möjliga slag. Men vad sögs om en truck full med champagne? Nu finns en Champagnetruck som kommer att göra succé på vilken fest som helst!

Det är champagnehuset Vevuve Clicquot som presentera sin champagnetruck som kommer bli en självklar guldkant på sommarens fester. Den gula trucken kommer att synas vid restauranger och går även att hyra både för privata fester och för företagsevent.

Champagnetrucken är en modell av Citroën HY. Med trucken medföljer en chaufför som också serverar, cafébord, stolar och parasoll samt Veuve Clicquots champagnesorter som förvaras i truckens kyl.

Madame Clicquot var en föregångare av innovativa idéer som exempelvis the Riddling Table och skapandet av vintagechampagne, dock fanns inte bilar under hennes tid. Däremot Anne of Mortemart, hertiginna av Uzès och barnbarn till Madam Clicquot, som var den första franska kvinnan att ta körkort i Frankrike. 1926 anordnade hertiginnan av Dzès den första biltävlingen för kvinnor och under 60-talet körde Veuve Clicquots agent i London en Minor Mini-Van med champagnehusets gula logga.

Madame Clicquot var tidig med att exportera champagne över gränser trots barrikader. Det är en av anledningar till att Veuve Clicquot har funnits i Sverige sedan 1802, då de första 300 flaskorna fraktades hit.

Veuve Clicqout Champagne Truck går att boka privat samt för företag via info@spoilconcept.se.

Champagne truck helbild

Bilder och text – Marlene Rindå Jikita

Visited 27 times, 1 visit(s) today