Du i Fokus
Dryck

CEDER’S lanserar två alkoholfria gin (Alt-gin*)

skriv ut
Den första juni presenterar CEDER’S två nya alkoholfria Alt-gin på den svenska marknaden: CEDER’S Classic och CEDER’S Wild. Nu kan du njuta av en GT på ett helt nytt sätt.

Gintrenden tycks vara här för att stanna, och som följd av det har även efterfrågan på alkoholfria alternativ ökat. Den sydafrikansk-svenska alkoholfria Alt-ginen CEDER’S lanserar därför två nya drycker, Classic och Wild som kommer att finnas tillgänglig i utvalda ICA-butiker runt om i landet.

CEDER’S alkoholfria gin tillverkas enligt samma metod som traditionell gin, förutom att alkoholen utelämnas. CEDER’S Classic har en blommig och balanserad smak; en blandning av traditionella smaker som enbär och koriander, kombinerat med en balanserad nyans av blommor så som ros, pelargon och sydafrikanska fynbos (vilda blommande buskar). CEDER’S Wild är av mer kryddig karaktär där klassiska ginsmaker som enbär och ingefära, kombineras med kryddnejlika och rooibos.

– Vi är väldigt glada över att introducera CEDER’S, både Classic och Wild, till såväl nya som etablerade ginälskare. Den friska alt-ginen är ett välkommet tillskott till den snabbt växande alkoholfria dryckesmarknaden. Produkten öppnar upp för helt nya tillfällen att åtnjuta en GT och skapa en härlig oas i vardagen, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager White Spirits, Pernod Ricard Sweden.

Idén till CEDER`S föddes när, Craig Hutchison från Sydafrika och Maria Sehlström från Sverige, i februari 2017 blev delägare till en andel mark i Cederberg, en bergsregion cirka två timmar från Kapstaden. Craig som är ifrån Sydafrika har spenderat mycket av sin barndom på platsen och det har för honom länge varit en dröm att äga mark i regionen. CEDER’S har utvecklats i samarbete med bartenders och ginexperter i syfte att skapa ett raffinerat och intressant ginkoncept. Destillaten blandas med renaste av vatten och tappas på flaska i Sverige.

– Klimatet i Cederberg passar väldigt bra för att odla vissa komplexa växter och örter som vi kände kunde passa i en gin men eftersom vi upplevde ett begränsat utbud om man inte vill eller kan dricka alkohol men ändå vill ha en sofistikerad, vuxen drink så ville vi skapa en alkoholfri produkt, säger Craig Hutchison.

CEDER’S: The Perfect Serve

  • 50 ml Is
  • 50 ml CEDER’S
  • 150 ml Premium Tonic
  • Garnering enl. rekommendation

Välj ett premiumglas, fyll glaset med is och häll över CEDER’S. Fyll på med premium-tonic.

Garnering:

CEDER’S Classic: Kvist av rosmarin, citronskiva
CEDER’S Wild: Grapefrukt och basilika

CEDER’S Classic

Alkoholhalt: 0,5 %
Pris: 229 SEK för 500 ml
Nummer Systembolaget: 11552

CEDER’S Wild

Alkoholhalt: 0,5 %
MRSP: 229 SEK för 500 ml

 

Text, recept och bild – Pressmaterial

Visited 11 times, 1 visit(s) today